Flux-stiri

LIVE UPDATE. 200 de zile de invazie. Locuitorii din zonele din Harkov controlate, au fost sfătuiți să plece în Rusia

războiul din Ucrainarăzboiul din Ucraina

  • Ucraina pare să fi recâștigat controlul asupra celor două orașe-cheie Kupiansk și Izium după o contraofensivă majoră în regiunea Harkov în ultimele zile.
  • ONU a declarat că a documentat tortura și relele tratamente aplicate prizonierilor de război deținuți de forțele ruse în Ucraina.
  • Armata ucraineană a declarat că alți 350 de soldați ruși au fost uciși, ridicând numărul total de la începutul invaziei la 52.250.

UPDATE ORA 07:00

Forțele rusești s-au retras din orașele cheie din est, în timp ce un contraatac rapid al Ucrainei a continuat să obțină noi avantaje.

Oficialii ucraineni au declarat că trupele au intrat sâmbătă în Kupiansk, un centru vital de aprovizionare din est pentru forțele rusești. Ministerul rus al Apărării a declarat apoi că trupele sale s-au retras din Izyum din apropiere pentru a le permite să se regrupeze”.

De asemenea, ministerul a confirmat retragerea trupelor dintr-un al treilea oraș cheie, Balaklyia, pentru a consolida eforturile” pe frontul Donețk.

UPDATE ORA 06:00

Tiruri de rachete rusești au lovit sâmbătă seara orașul ucrainean Harkov din nord-estul țării, ucigând cel puțin o persoană și avariind mai multe locuințe, au declarat oficialii locali. Loviturile au lovit suburbia vestică Kholodnohirsk și au avariat mai multe case din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a declarat primarul acestuia, Ihor Terekhov.

Guvernatorul regional Oleh Synehubov a declarat că rachete lansate de un sistem MLRS au ucis o persoană și au rănit două. Forțele ucrainene au organizat o contraofensivă vastă în regiunea înconjurătoare Harkov în ultimele zile, recucerind zeci de orașe și sate de la Rusia într-un asalt mecanizat rapid. Synehubov a declarat anterior că Rusia a intensificat bombardamentele asupra orașului ca răspuns.

UPDATE ORA 05:00

În ziua de 10 septembrie, pentru a sprijini acțiunile grupărilor terestre, Forțele Aeriene ale armatei ucrainene au lansat cel puțin 17 lovituri asupra fortificațiilor și a concentrărilor de personal militar și echipamente ale inamicului, precum și asupra unor depozite de muniții. Unități de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus o dronă și au doborât o rachetă Kh-59 trasă de ruși în spațiul aerian al regiunii Dnipropetrovsk.

UPDATE ORA 04:00

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că armata țării a recucerit peste 2.000 de kilometri pătrați de teritoriu de la începutul lunii.

În acest moment, în cadrul acțiunilor active de la începutul lunii septembrie, aproximativ 2.000 de kilometri din teritoriul nostru au fost deja eliberați”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn de sâmbătă.

De asemenea, el le-a mulțumit militarilor ucraineni care s-au distins în direcția Harkov” și celor din Balakliya care au redat controlul deplin asupra orașului”.

UPDATE ORA 03:00

Cel mai înalt oficial susținut de Rusia în regiunea Harkov, Vitaly Ganchev, a oferit o evaluare sumbră a situației după un avans rapid al Ucrainei în mare parte din regiune.

Într-un mesaj video publicat pe Telegram, Ganchev a declarat: Le recomand din nou tuturor cetățenilor din regiunea Harkov să părăsească teritoriul pentru a-și păstra viețile. Este periculos în acest moment să vă aflați în interiorul propriilor locuințe”.

UPDATE ORA 02:00

Armata ucraineană afirmă că au fost înregistrate pierderi în rândul forțelor rusești în regiunea Kherson din sudul Ucrainei, precum și în regiunea Harkov.

Statul Major General, într-o actualizare operațională de sâmbătă, a declarat că continuă eliberarea localităților care au fost capturate temporar de ocupanții ruși în regiunea Harkov și în direcția Buh Sud. Pentru siguranța militarilor noștri, informațiile oficiale vor fi furnizate ulterior”.

Sudul Buh include o mare parte din frontul sudic din Mykolaiv și Kherson. Statul Major General a susținut că comandamentul forțelor de ocupație rusești din regiunea Kherson încearcă să consolideze orașul Kherson prin desfășurarea de rezerve. Astfel, noi unități inamice au fost reperate în centrul regional”.

UPDATE ORA 01:00

Primarul orașului Izium din regiunea Harkov, Vladimir Matsokin, a declarat într-un interviu radiofonic că orașul a fost eliberat.

Matsokin a declarat pentru un post de radio ucrainean: Forțele noastre armate ale Ucrainei se află în Izium. Nu se poate spune că operațiunea militară de eliberare a orașului Izium s-a încheiat, dar armata noastră lucrează”. Matsokin a declarat că deasupra orașului de pe muntele Kremenets „steagul nostru albastru și galben flutură deja. Acest lucru a fost confirmat”.

Aceasta este o adevărată sărbătoare – Ziua eliberării orașului nostru”, a adăugat Matsokin. 10 septembrie este ziua eliberării Izei de invadatorii ruși”. Soldații ucraineni au postat mai multe videoclipuri și imagini cu prezența lor la intrările în oraș.

Știre inițială

Locuitorii din zonele controlate de Rusia din regiunea Harkov au fost sfătuiți să se evacueze în Rusia, potrivit agenției de presă de stat Tass. Administratorul instalat de Rusia în zonă, Vitaly Ganchev, ar fi declarat că acest lucru ar salva vieți.

Acest lucru vine după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că își retrage trupele din două orașe cheie din regiune, deoarece trupele ucrainene au avansat rapid. Orașele, Izium și Balakliya, sunt noduri cruciale de aprovizionare militară.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează cu Rusia, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că se oferă alimente, încălzire și asistență medicală persoanelor care stau la coadă pentru a intra în Rusia cu vehicule la punctul de trecere a frontierei Logachevka.

Andrey Turchak, un oficial de rang înalt din cadrul partidului pro-Kremlin Rusia Unită, a declarat că un corp de voluntari a fost desfășurat pentru a-i ajuta pe cei care fug din Ucraina spre Rusia și a raportat peste 400 de vehicule la graniță.

The post LIVE UPDATE. 200 de zile de invazie. Locuitorii din zonele din Harkov controlate, au fost sfătuiți să plece în Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code