Română Educatie Flux-stiri turism

Muntele Mic: tot mai multe cabane, dar accesul în stațiune abandonat de autorități

 

 

Cea mai înaltă stațiune turistică din Banat, lăsată de Consiliul Județean Caraș Severin în voia sorții. Incompetența demnitarilor din Caraș Severin, reaua intenție și corupția sunt puse în evidență cel mai puternic prin imaginea stațiunii Muntele Mic. Telescaunul cel mai lung din țară și cel mai spectaculos ca peisaj, este abandonat, ne referim la telescaunul care asigură accesul din vale până sus în stațiune, au apărut sus în stațiune alte telescaune private.

Drumul de acces, trotuarele lipsă în stațiune și iluminatul public elegant, toate lipsă.  De ce? Pentru că în fruntea structurilor de la Reșița au colindat doar indivizi de dreapta, doar incompetenți doar cumetriile PDL PNL iar rezultatul, o stațiune care ar trebui să concureze cu cele din Austria, e izolată prin lipsa infrastructurii. Ani de zile ministerul de la București a umbrit această stațiune, dar mai grav ticăloșia pleacă de la Reșița. Stațiunea aflată în vecinătate Poiana Mărului, este izolată printr-un drum de acces neamenajat, lăsată în paragină totală. De ce trebuie Transilvania și Banatul să fie abordate în acest mod ticălos de către structurile de la București?

Dacă această stațiune ar fi în Ungaria, cam ce ar face demnitarii de acolo? Iată răspunsul maghiar:

Sunt nedumeriți total. O asemenea zonă, înțelegem că este la o altitudine mai mare de 1000 de metri. Dacă noi aveam în gestiune o astfel de zonă, accesul l-am fi dotat cu telecabine și tren montan sau mocănițe așa cum fac elvețienii. Vedeți dumneavoastră? acum 100 de ani aceste zone erau în custodia Imperiului, România a moștenit multe cădiri făcute de imperiu dar a abandonat potențialul. Dvs. aveți în vecinătatea acestui loc superb stațiunea Herculane construită de imperiu. Este stricată cu construcțiile epocii comuniste iar zonele istorice sunt o ruină. România se angajase să mențină patrimoniul cultural, prin tratatul Trianon. Starea dureroasă a turismului din Transilvania și Transilvania de Sud sau Banat, reprezintă o încălcare deliberată a Trianonului. Pentru noi nu este decât o durere și știm că în viitor situația nu se va schimba. România a luat Translivania pentru a-i tăia pădurile și a fura căile ferate făcute de imperiu, pe care să le vândă la depozite de gunoaie. Imperiul, ca să nu spun țara noastră, a creat multe căi ferate și a legat toate localitățile. Priviți ce au făcut cotropitorii acestor căi: nu au fost în stare să le mențină, să le curețe. Doar le-au vândut”, ne-a confirmat domnul Zoltan Okocsi de la Budapesta.

Am încercat să luăm legătura cu Ministerul Turismului, cel cre prin Elena Udrea a construit telegondole care nu duc nicăieri, dar care nu dorește promovarea stațiunii Muntele Mic. Vom încerca să aflăm răspunsuri. Pentru moment avem unul oferit de cetățeni maghiari, care înclin să le dau dreptate. Probabil că la București se cunosc doar stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și acelea se dezvoltă haotic fără strategie.Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 166 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete