Flux-stiri

O chitara spartă de Kurt Cobain a fost scoasă la licitație. Suma uriașă cu care a fost vândută

  • O chitară spartă de Kurt Cobain, fostul lider al trupei rock americane Nirvana, a fost vândută la licitație pentru aproape 600.000 de dolari.
  • Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul lor de succes „Nevermind”, la începutul anilor 1990.
  • Instrumentul este semnat de toți cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu și conține un mesaj emoționant a lui Cobain.

O chitară spartă de Kurt Cobain, fostul lider al trupei rock americane Nirvana, a fost vândută la licitație pentru aproape 600.000 de dolari (480.000 de lire sterline). Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul lor de succes „Nevermind”, la începutul anilor 1990. Aceasta a fost asamblată la loc, dar nu mai poate fi folosită, scrie BBC.

Instrumentul este semnat de toți cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu. De asemenea, conține un mesaj emoționant a lui Cobain către prietenul și colaboratorul său muzical Mark Lanegan – care a murit anul trecut. Cobain, care adesea își scria greșit propriul nume, a semnat instrumentul „Kurdt Kobain”.
Pionierul grunge a distrus mai multe Fender Stratocaster în timpul carierei sale.

Cobain, care s-a sinucis în 1994, era cunoscut pentru performanțele sale intense.

Fender Stratocaster a fost scoasă la vânzare cu un preț estimat între 60.000 și 80.000 de dolari. Julien’s a calificat licitația finală de 596.900 de dolari drept „uluitoare”.

Potrivit casei de licitații, Cobain i-a dăruit chitara lui Lanegan în timpul etapei nord-americane a turneului Nevermind al trupei Nirvana, în 1992. Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută. Casa de licitații îl numește pe proprietarul anterior ca fiind Tony Palmer.

În urmă cu doi ani, chitara acustică pe care Cobain a folosit-o pentru legendarul său concert MTV Unplugged de la sfârșitul anului 1993 a fost vândută cu 6 milioane de dolari.

Vânzarea de trei zile a lui Julien’s include, de asemenea, memorabilii de la alte legende ale muzicii, printre care Elvis Presley, Freddie Mercury, Janet Jackson și Dolly Parton. Aceasta se încheie duminică.

Citește și:

The post O chitara spartă de Kurt Cobain a fost scoasă la licitație. Suma uriașă cu care a fost vândută appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code