Stiri din Austria

O zi la MORGĂ, dacă eşti prins beat la volan. În ce ţară se întâmplă

O zi la morgă, dacă eşti prin băut la volan. Este vorba despre un program care se desfășoară în Republica Moldova din 2018 și care are un succes aproape total.

Cei incluși în acest program trebuie să stea o zi la centrul de medicină legală, în scopul de a conștientiza riscul de a conduce beți la volan.

„În ziua petrecută acolo, timp de cinci ore asistă la toaletarea cadavrelor, la pregătirea pentru autopsie și la alte proceduri.

Trec prin frustrare, apoi conștientizarea faptelor lor”, a declarat Andrei Iavorschi, directorul Inspectoratului Național de Probațiune din Moldova.

Beat la volan, a intrat cu mașina în balustrada unui pod în Branau

Dacă eşti prins beat la volan, petreci o zi la morgă

Până în 2018 40%-50% dintre șoferii care erau depistați sub influența băuturilor alcoolice, repetau fapta.

„Cei care aveau bani plăteau amenzile, iar ulterior recidivau. Adică se urcau din nou beți la volan, știind că pot să scape cu o amendă. Cei care nu aveau resurse suficiente nu plăteau amenzile, iar în timp acumulau și penalități de întârziere.

Ulterior, amenda se înlocuia cu zile de arest. În felul aceasta, penitenciarele au fost suprapopulate cu persoane care au comis infracțiuni în traficul rutier. Dar pentru stat, asta implica cheltuieli mari”, a mai declarat Iavorschi.

Acesta a mai precizat că din 2018, de la implemnetarea programului, până în prezent, doar unul dintre participanții la acest program a recidivat. „Un caz din 600 de subiecți care au parcurs programul probațional”, a declarat oficialul.

În afară de morgă, ei vizitează și centrele medicale unde asigură asistența victimelor accidentelor rutiere care au fost rănite în evenimente rutiere.

„Participând fizic la aceste proceduri își dau seama de riscul iminent”, a adăugat directorul Inspectoratului Național de Probațiune din Moldova.

De asemenea, amenda a fost înlocuită cu muncă în folosul comunității. În felul acesta, pedeapsa are un impact, chiar dacă ai sau nu ai resurse financiare, a mai spus Andrei Iavorschi, conform Libertatea

Programul Drink and Drive a fost implementat de Institutul de Reforme Penale în parteneriat cu Serviciile de Probaţiune din Moldova, România şi Olanda, sprijinit financiar de Ambasada Olandei la Bucureşti.

The post O zi la MORGĂ, dacă eşti prins beat la volan. În ce ţară se întâmplă appeared first on Ziarul Romanesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code