- Banana actuală a fost cumpărată pentru doar 0,35 dolari înainte de licitație.
- Justin Sun este cunoscut pentru conducerea rețelei blockchain Tron și pentru acuzațiile de fraudă aduse împotriva sa de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA.
- Antreprenorul chinez de criptomonede Justin Sun a câștigat licitația, depășind alți șase rivali.
Opera de artă a lui Maurizio Cattelan, reprezentată de o banană lipită pe un perete, a adus 6,2 milioane de dolari la Sotheby’s din New York – de patru ori mai mult decât estimările înainte de vânzare, coform BBC.
Casa de licitații spune că antreprenorul chinez de criptomonede Justin Sun depășește alți șase rivali pentru a obține instalația „Comedian” a artistului vizual italian miercuri. „În zilele următoare, voi mânca personal banana ca parte a acestei experiențe artistice unice”, a spus Sun.
Banana cu bandă – acum poate unul dintre cele mai scumpe fructe vândute vreodată – a fost de fapt cumpărată mai devreme în cursul zilei pentru doar 0,35 dolari, potrivit New York Times.
„Comedian” a fost prezentat pentru prima dată publicului în 2019, devenind instantaneu o senzație virală și provocând, de asemenea, dezbateri aprinse despre ce este arta. Instalația – care a făcut înconjurul lumii – vine cu instrucțiuni despre cum să înlocuiți banana ori de câte ori putrezește. De fapt, fructele au fost consumate nu o dată, ci de două ori.
Cu patru ani mai devreme, un artist de performanță a scos banana de pe perete, după ce opera de artă a fost vândută cu 120.000 de dolari la Art Basel din Miami. Banana a fost înlocuită rapid și nu a fost luată nicio măsură suplimentară.
Justin Sun conduce rețeaua blockchain Tron, care facilitează unele tranzacții cu criptomonede. Anul trecut, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA l-a acuzat de fraudă, spunând că a umflat în mod fals volumele de tranzacționare ale TRX, tokenul cripto al Tron. Domnul Sun neagă acuzațiile.
The post Opera de artă „banana cu bandă” adezivă s-a vândut cu 6,2 milioane de dolari în New York. Cine este norocosul cumpărător appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.