Vaccinul anti-COVID pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu publicat vineri.
Documentul a apărut în condițiile în care autoritățile din SUA se pregătesc de o amplă campanie de vaccinare a copiilor.
Primele vaccinuri ar putea fi făcute în noiembrie, după aparița aprobării vaccinului, iar scopul este ca până la finalul anului să fie vaccinați peste 20 de milioane de copii între 5 și 11 ani.
La studiu au participat 2.268 de copii
La studiul Pfizer au participat 2.268 de copii care au fost injectați cu doze ale vaccinului. Au fost folosite doze mici de vaccin (o treime din cantitatea pentru tineri și adulți), iar rezultatul a fost că medicamentul a avut o eficacitate de 91%.
Participanții au dezvoltat anticorpi la fel de puternici ca în cazul tinerilor, se mai arată în studiul american.
Articolul Pfizer: vaccinul anti-COVID pentru copii are o eficacitate de peste 90% apare prima dată în Descopera.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.