NEWSNET Evangelical Social Network
Braking News Flux-stiri Juridice leontiuc Română

Președintele dezminte informațiile medicului Cercel privitoare la carantinarea obligatorie

Președintele României Klaus Iohannis, într-o poziție salutabilă, a dezmințit și infirmat informațiile lansate în spațiul public de către medicul Streinu Cercel. Aceste informații false au lăsat de înțeles că se vor impune măsuri de carantinare obligatorie a bătrânilor, lucru dezmințit iată prin poziția șefului statului.
Iohannis a mai arătat, că astfel de măsuri sunt inumane și nu vor fi luate în calcul. Prin aceasta președintele nu doar că a consolidat statul de drept, dar a oferit un semnal asupra puterii articolului 53 Constituție, care prevede că drepturile fundamentale și libertățile pot fi restrânse numai prin lege. Fixarea unor derogări prin ordonanțele militare de la această regulă, este calificată de președinte ca fiind inacceptabilă. Totuși, rămâne un semn de întrebare legat de respectarea art.115 Constituție prin aceste ordonanțe militare și desigur puterea autoritățiii legiuitoare . Chiar dacă ordonanțele militare sunt erga omnes obligatorii, totuși ele nu pot fi emise în domeniul legilor organice, teză care ușor este prinsă în poziția președintelui.

Marius Leontiuc

(Visited 1 times, 1 visits today)

Hits: 216


Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii