- Prim-ministrul Liz Truss a confirmat că cinci cetățeni britanici care erau reținuți de forțele rusești în estul Ucrainei controlate de Rusia au fost în sfârșit eliberați.
- 10 prizonieri de război au fost eliberați în cadrul unui schimb, iar ceilalți cinci provin din America, Suedia, Croația și Maroc, potrivit guvernului Arabiei Saudite.
- Deputatul Robert Jenrick a intrat pe Twitter pentru a confirma că unul dintre cei eliberați este Aslin, în vârstă de 28 de ani.
Aiden Aslin, luptătorul britanic care a fost capturat de forțele rusești în Ucraina și condamnat la moarte, se întoarce în Marea Britanie. Prim-ministrul Liz Truss a confirmat că un total de cinci cetățeni britanici care erau reținuți în estul Ucrainei au fost eliberați.
„Vestea extrem de binevenită că cinci cetățeni britanici reținuți de proxeneții susținuți de Rusia în estul Ucrainei sunt întorși în siguranță, punând capăt unor luni de incertitudine și suferință pentru ei și familiile lor”, a declarat ea.
„Rusia trebuie să pună capăt exploatării nemiloase a prizonierilor de război și a deținuților civili în scopuri politice.” De asemenea, Truss i-a mulțumit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski „pentru eforturile sale de a asigura eliberarea deținuților, precum și Arabiei Saudite pentru asistență”.
10 prizonieri de război au fost eliberați în cadrul unui schimb, iar ceilalți cinci provin din America, Suedia, Croația și Maroc, potrivit guvernului Arabiei Saudite. Deputatul Robert Jenrick a intrat pe Twitter pentru a confirma că unul dintre cei eliberați este Aslin, în vârstă de 28 de ani, care a fost condamnat la moarte de autoritățile din Republica Populară Donețk, susținută de Rusia, în iulie, alături de un alt deținut britanic, Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani.
El a spus: „Sunt încântat de faptul că alegătorul meu, Aiden Aslin, și ceilalți prizonieri de război britanici ținuți în captivitate de autoritățile ruse au fost în sfârșit eliberați și sunt pe drumul de întoarcere în Marea Britanie. Sunt profund recunoscător pentru munca întreprinsă de guvernul ucrainean, de prințul moștenitor saudit, de @trussliz @JamesCleverly și de funcționarii publici dedicați care lucrează în echipa FCDO pentru a pune capăt calvarului lor oribil. Întoarcerea lui Aiden pune capăt unor luni de incertitudine agonizantă pentru familia iubitoare a lui Aiden din Newark, care a suferit în fiecare zi a procesului fals al lui Aiden, dar nu și-a pierdut niciodată speranța. Întrucât sunt din nou uniți ca o familie, ei pot fi în sfârșit liniștiți.”
Aslin, din Newark, în Nottinghamshire, are o logodnică ucraineană și dublă cetățenie după ce s-a mutat în țară în 2018. El a fost capturat în aprilie, în timp ce lupta ca pușcaș marin ucrainean.
Pe lângă Aslin și Pinner, în captivitate se mai aflau John Harding, în vârstă de 59 de ani, lucrătorul umanitar Dylan Healy, în vârstă de 22 de ani, și veteranul armatei Andrew Hill, în vârstă de 35 de ani. În afară de Aslin, numele celorlalți britanici care au fost eliberați nu au fost încă confirmate.
Harding, din Sunderland, a fost capturat în luna mai, când unitățile ucrainene cu care lupta la oțelăria Azovstal au fost forțate să se predea, potrivit BBC. Healy, din Cambridgeshire, a fost acuzat că a fost un recrutor de luptători străini. Hill, un tată a patru copii din Plymouth, a fost acuzat că s-a alăturat războiului ca mercenar.
The post Putin îl eliberează pe britanicul Aiden Aslin după ce a fost condamnat la moarte și luni întregi de stat în închisoarea rusă appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.