Flux-stiri

Rachetele rusești au distrus o gară din Ucraina, care era folosită pentru evacuarea civililor. 39 de persoane au murit

ATAC GARĂ UCRAINAATAC GARĂ UCRAINA

  • Președintele Volodimir Zelenski a spus că atacul asupra gării Kramatorsk a fost provocat de ocupanții ruși „Point-U”.
  • Mai mult de 30 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite în urma atacului cu rachete asupra gării din Kramatorsk, potrivit rapoartelor preliminare.
  • Potrivit imaginilor furnizate, este vorba despre o rachetă balistică 9M79-1 a sistemului de apărare antirachetă Tochka-U.

Update

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a condamnat „ferm” atacul care a lovit vineri gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

Condamn ferm atacul fără discernământ din această dimineaţă împotriva gării din #Kramatorsk de către Rusia, care a ucis zeci de persoane şi a făcut numeroşi răniţi. Este o nouă tentativă de a închide căile de evacuare pentru cei care fug de acest război nejustificat şi care provoacă suferinţe umane„, a declarat Josep Borrell pe Twitter.

Știre inițială

Peste 30 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra unei gări din estul Ucrainei, vineri, în timp ce civilii încercau să se evacueze spre zone mai sigure ale țării, a anunțat compania feroviară de stat. Aceasta a precizat că două rachete rusești au lovit o stație din orașul Kramatorsk, care este folosită pentru evacuarea civililor din zonele bombardate de forțele rusești. Doi copii s-au numărat printre cei uciși în gara Kramatorsk, a declarat Tetiana Ignatchenko, membră a administrației regionale din Donețk.

Președintele Volodimir Zelenski susține că Rusia distruge cu cinism populația civilă. Acesta a condamnat atacul asupra gării din Kramatorsk, unde se crede că aproximativ 30 de persoane au fost ucise.

Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Zelenski a scris: „Nu este vorba de un atac de stat: Lipsiți de puterea și curajul de a ne ține piept pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”.

„Poliția și salvatorii care lucrează la fața locului raportează zeci de morți și răniți. Mii de oameni se aflau în stație în momentul atacului cu rachete, în condițiile în care are loc evacuarea locuitorilor din Donbas către zone mai sigure din Ucraina”, a declarat guvernatorul Kirilenko.

„Două rachete au lovit gara din Kramatorsk„, au precizat reprezentanții Căilor Ferate ucrainene într-un comunicat. Aceștia au adăugat: „Potrivit datelor operaționale, peste 30 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk”.

Reuters nu a putut verifica informațiile. Rusia nu a comentat imediat rapoartele privind atacul și bilanțul victimelor. Moscova a negat că a vizat civili de la invadarea Ucrainei la 24 februarie.

Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk, a declarat că mii de oameni se aflau în gară în momentul în care rachetele au lovit. „Rasiștii (fasciștii ruși) știau foarte bine unde țintesc și ce vor: au vrut să semene panică și frică, au vrut să ia cât mai mulți civili”, a declarat el.

Partea ucraineană a revendicat imediat bombardarea gării de către partea rusă, însă pe internet au apărut fotografii ale cozii rachetei căzute, realizate de locuitorii din zonă. Potrivit imaginilor furnizate, este vorba despre o rachetă balistică 9M79-1 a sistemului de apărare antirachetă Tochka-U. Rusia nu folosește acest tip de arme. Traiectoria de zbor a rachetei este, de asemenea, caracteristică. Echipa lui Rybar a stabilit că racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de AFU.

Kyrylenko a publicat online o fotografie care arată mai multe cadavre pe jos, alături de grămezi de valize și alte bagaje. Polițiști înarmați purtând veste antiglonț stăteau lângă ele.

O altă fotografie arată serviciile de salvare care se ocupau de ceea ce părea a fi un incendiu, cu un nor de fum gri ridicându-se în aer.

The post Rachetele rusești au distrus o gară din Ucraina, care era folosită pentru evacuarea civililor. 39 de persoane au murit appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code