stiinta

Semne de îmbătrânire prematură, observate la maimuțele care au supraviețuit unui uragan

Un studiu a descoperit semne de îmbătrânire prematură la maimuțele care au supraviețuit după un uragan devastator din Puerto Rico.

Oamenii de știință spun că descoperirile sugerează că o creștere a condițiilor meteo extreme din întreaga lume poate avea consecințe biologice negative pentru oamenii și animalele afectate, notează The Guardian.

Oamenii de știință au spus că macacii rhesus care au trăit în timpul uraganului Maria din 2017 păreau să fi avut o îmbătrânire prematură cu aproximativ doi ani mai mare decât era de așteptat, echivalent cu 7-8 ani de viață umană.

Studiile cu privire la o îmbătrânire prematură sunt deprimante

„Studierea impactului expunerii la adversitate este un lucru deprimant. Descoperirile arată că acestea au efecte negative la mai multe niveluri; iar aici, la nivel molecular, este pe termen lung”, a spus Noah Snyder-Mackler, profesor la Centrul pentru Evoluție și Medicină al Universității de Stat din Arizona și unul dintre autorii lucrării, publicată în revista PNAS.

Snyder-Mackler și colegii săi au colectat probe de sânge de la macacii rhesus din centrul de conservare de pe insula Cayo Santiago, lângă Puerto Rico, începând cu 2014.

Macacii rhesus sunt cea mai studiată maimuță în știință, deoarece sunt destul de asemănători biologic cu oamenii. După uraganul Maria, probele de sânge recoltate un an mai târziu au arătat modificări semnificative ale sistemului imunitar al maimuțelor.

Folosind tehnologia de secvențiere genomică, cercetătorii au descoperit că până la 4% din genele maimuțelor prezentau modificări. A existat o scădere a genelor asociate cu proteinele care se pliază în mod corespunzător, astfel încât acestea să își poată îndeplini funcțiile fără probleme, lucru văzut în mod natural pe măsură ce maimuțele și oamenii îmbătrânesc.

A existat, de asemenea, o creștere a genelor asociate cu răspunsurile inflamatorii. Acest lucru este, de asemenea, văzut în mod obișnuit pe măsură ce primatele îmbătrânesc, inflamația cronică ducând uneori la boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Nu toate maimuțele au fost afectate

Marina Watowich, autor principal al lucrării, a spus că este important de remarcat faptul că studiul a analizat schimbările medii ale populației de macaci, ceea ce înseamnă că nu au fost luate probe de la toate maimuțele în fiecare an, iar unele s-au descurcat mult mai bine decât altele.

„Nu este totul sau nimic, ca și cum fiecare animal a fost afectat negativ după furtună”, a spus Watowich.

„De fapt, au existat destule variații. În continuare, vrem să vedem cine se descurcă bine după aceste evenimente și cine nu se descurcă bine și cum i-am putea face pe toți să fie ca aceia care nu au fost cu adevărat afectați?”, concluzionează ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Peste 90 de specii de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie din cauza oamenilor

„Regina Oceanului”, un uriaș rechin alb, a fost prinsă de oamenii de știință

Peggy, o femelă de Panda roşu, noua atracţie de la Zoo Braşov

O specie de păsări care a intrat în extincţie acum 136.000 de ani a ”revenit la viaţă” după ce a evoluat din nou

Articolul Semne de îmbătrânire prematură, observate la maimuțele care au supraviețuit unui uragan apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - absolvent studii de Drept Universitatea Europeană Drăgan, cursuri in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code