Economice

Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit

Modificările aduse legislației, ca parte a eforturilor Bruxelles-ului de a reduce fenomenul fumatului, vor crește acciza minimă a UE la țigări de la 1,80 euro la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de țigarete, ceea ce ar crește prețurile mai ales în unele țări din estul Europei, unde pachetul de țigări se vinde și cu 3 euro sau mai puțin. De asemenea, accizele la țigări ar crește considerabil în țări precum Austria și Luxemburg, unde prețurile sunt destul de scăzute în raport cu veniturile, a mai aflat FT

Noul regim fiscal va aduce, de asemenea, impozitarea produselor noi din tutun, cum ar fi vapingul și tutunul încălzit, aproape de nivelul țigărilor tradiționale.

Se preconizează că majorarea taxelor aplicate tutunului  va genera venituri suplimentare de  9,3 miliarde de euro pentru statele membre ale UE.

Modificările au ca scop accelerarea eforturilor UE de a ajunge la o „generație fără tutun” până în 2040. Scopul este reducerea consumul de tutun în rândul cetățenilor UE de la nivelul actual de 25%, la 20% în 2025, și la sub 5% până în 2040.

Un studiu de impact care nu a fost încă publicat dar a fost văzut de cei de la FT a indicat că majorarea accizei minime ar avea „un impact puternic asupra consumatorilor și operatorilor economici” din statele UE în care prețurile țigărilor sunt scăzute, printre care Bulgaria, Slovacia, Polonia și Ungaria. La fel, studiul arată că introducerea accizelor pentru noile produse de tutun “care sunt deosebit de atractive pentru tineri, care riscă să dezvolte dependență” va ajuta UE în politica de reducere a fumatului.

De asemenea, în evaluare se menționează că acciza pentru noile produse din tutun „ ar contribui la eforturile de sănătate publică de reducere a consumului de tutun”.

Propunerea va trebui să fie aprobată de toate statele membre ale UE înainte de a fi aplicată, iar asta este posibil să nu se întâmple foarte curând, după cum au arătat companiile din industrie. Comisia Europeană nu a răspuns solicitării de comentarii făcute de FT.

.

Sursa: economica.net




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - absolvent studii de Drept Universitatea Europeană Drăgan, cursuri in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code