Religie Flux-stiri

Turcia a început demolarea bisericilor creștine în forță. Erdogan promite raderea ortodoxiei din Turcia

Biserica ortodoxă greacă veche supranumită „Hagia Sophia din Bursa” a fost demolată după ce a fost lăsată să putrezească

O biserică ortodoxă greacă veche a fost demolată după ce proprietatea sa a fost preluată de Direcția Generală a Fundațiilor statului, care a lăsat structura nesupravegheată timp de șapte ani. Biserica Ortodoxă Greacă Sfântul Georgios, datând din 1896, a fost reabilitată de municipalitate înainte ca proprietatea sa să fie luată.

Biserica ortodoxă greacă veche a fost demolată pe 1 septembrie în provincia de vest a districtului Nilüfer din Bursa, după ce fundația unei moschei a preluat proprietatea municipalității și a lăsat construcția nesupravegheată timp de șapte ani.

Clădirea a fost reabilitată de municipalitatea Nilüfer.

Biserica Ortodoxă Greacă Sfântul Georgios, estimată a fi datată din 1896, a fost transformată temporar într-o moschee, dar a ieșit din uz după construirea moscheii Özlüce din apropiere.

Municipiul raional Nilüfer a restaurat în cele din urmă structura într-un centru comunitar care și-a deschis porțile ca Casa de Cultură Özlüce în 2009.

Supranumită „Hagia Sophia din Bursa” pentru utilizarea sa atât ca biserică, cât și ca moschee, eforturile municipalității au transformat spațiul într-un loc de spectacol pentru oraș.

Un proces din 2013 din partea Direcției Generale a Fundațiilor a statului a dus la transferul proprietății clădirii către Fundația Moscheea Satului İnesiye.

După ani de zile în care clădirea a rămas neutilizată și închisă sub proprietatea fundației, municipalitatea Nilüfer a încercat să recupereze proprietatea și să reabiliteze structura în 2016.

Apelul municipalității a fost respins pe motiv că spațiul trebuia folosit ca o casă de cult și că în locul său va fi construită o moschee.

Municipalitatea Nilüfer a făcut o ultimă încercare de a închiria clădirea care se afla lângă ruine în 2019, dar recursul a fost respins.

Clădirea istorică a fost demolată în noaptea de 1 septembrie.

Primarul Nilüfer Turgay Erdem

Primarul Nilüfer, Turgay Erdem, a spus că clădirea antică a fost „lăsată intenționat să putrezească”.

„Am făcut tot ce am putut pentru a lăsa moștenire acest loc către generațiile viitoare. Dar a fost luat fără sens ”, a spus Engin.

Primarul a spus că degradarea clădirii este o risipă de bani publici cheltuiți pentru renovarea acesteia. „Cine va răspunde pentru asta?”  a intrebat.

În tot acest timp în care administrația turcă și islamismul turc rad biserici, creștinii ortodocși din România, Bulgaria, Rusia, și alte țări cumpără produse din Turcia, își fac vacanțele în Turcia susținând economic un guvern criminal. Soluția noastră a occidentului este una singură: boicotarea produselor din Turcia și ocolirea Turciei.

Marius LeontiucGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 34 times, 1 visits today)

Hits: 9

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete

error: Content is protected !! contact leontiucmarius@gmail.com