Flux-stiri

Uganda va testa vaccinuri și va închide mai devreme școlile pentru a limita epidemia de Ebola

  • Este o poveste familiară în toată această regiune deoarece Ebola se răspândește în ciuda eforturilor guvernului ugandez.
  • Unii au evadat din centrele de carantină, alții au călătorit până în capitala Kampala.
  • Lucrătorii din domeniul sănătății îmbracă un echipament de protecție personală (PPE) extins pentru a intra în zonele roșii unde pacienții primesc tratament.

Uganda se confruntă cu cea mai mortală epidemie de Ebola din ultimii zece ani, depistată pentru prima dată în districtul Mubende la sfârșitul lunii septembrie. Boala mortală a făcut ravagii în familii, lăsând autoritățile să se străduiască să controleze răspândirea ei.

Epidemia de Ebola din 2012 din districtul Kibaale, în regiunea de vest a țării, a dus la 17 decese din 24 de cazuri confirmate, dar a fost declarată încheiată în mai puțin de 3 luni. Oficialii au lansat o căutare agresivă a contactelor pentru a depista rudele și prietenii care au manipulat cadavrele primelor victime sau au participat la înmormântări.

Unii au evadat din centrele de carantină, alții au călătorit până în capitala Kampala, iar câțiva au vizitat în schimb vindecători tradiționali și vrăjitori pentru tratament.

Unii dintre pacienți încă se ascund și nu știu că au Ebola, așa că sunt acolo, în comunitate”, a declarat pentru CNN medicul de sănătate publică Dr. Jackson Amone, care a fost implicat în fiecare epidemie de Ebola din Uganda, precum și în Sierra Leone în 2017. Trebuie să investigăm cazurile, să urmărim foarte mult contactele și să ne implicăm în comunitate, astfel încât cei care prezintă simptome de Ebola să fie aduși pentru a fi testați înainte de a-i elibera”.

Dr. Amone conduce echipele care operează unitățile de tratare a Ebola din Mubende. Prima a fost înființată în grabă la marginea Spitalului Regional de Referință din Mubende. Un centru mai mare, operat de organizația medicală non-profit Médecins Sans Frontières (MSF), se extinde cu noi paturi de terapie intensivă în cealaltă parte a orașului.

Lucrătorii din domeniul sănătății îmbracă un echipament de protecție personală (PPE) extins pentru a intra în zonele roșii unde pacienții primesc tratament.

Într-o zonă, un lucrător medical leagănă un bebeluș de trei luni suspectat că a fost infectat. Mama ei și un alt frate sunt sub tratament pentru Ebola, iar boala i-a luat deja viața tatălui ei. Este o primire crudă în lume pentru copilul care este înfășurat într-o pătură, în timp ce o ploaie continuă cade peste centrul de tratament improvizat.

The post Uganda va testa vaccinuri și va închide mai devreme școlile pentru a limita epidemia de Ebola appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code