Flux-stiri

Un pântec cu view: Mamele însărcinate ar putea în curând să-și vadă bebelușul crescând cu ajutorul unor „plasturi” cu ultrasunete

  • Grație unui cip cu ultrasunete care se lipește de corp ca un plasture, mamele însărcinate ar putea să-și vadă bebelușii crescând în interiorul lor.
  • Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat un dispozitiv portabil de mărimea unui timbru poștal.
  • Acesta poate capta imagini continue în direct care arată ce se întâmplă în adâncul corpului timp de până la 48 de ore.

Un cip autocolant de mărimea unei monede poate monitoriza activitatea inimii 24 de ore din 24. Descoperirea oamenilor de știință ar putea fi extinsă și pentru femeile gravide, pentru că tehnologia folosește ultrasunetele.

Cipul, care este conectat la un calculator, folosește tehnologia AI și ar putea fi viitorul în monitorizarea femeilor însărcinate, implicând mai puține vizite la medic și costuri mai mici pentru sistemul de sănătate, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință de la Universitatea California din San Diego au dezvoltat un plasture de dimensiunea unei monede, care captează „imagini” live din interiorul corpului, timp de până la 24 de ore.

FOTO – Daily Mail

Dacă inițial tehnologia a fost dezvoltată pentru a monitoriza pacienții cu boli de inimă și pentru a căuta semne precoce ale unor posibile accidente vasculare cerebrale și ale atacurilor de cord, ar putea fi de un real ajutor în urmărirea sarcinii.

Ce e o examinare cu ultrasunete

În prezent, autocolantul cu ultrasunete trebuie să fie conectat prin cablu la un computer, dar echipa Universității din San Diego creează un circuit pentru conectarea wireless.

Aceasta ar putea deveni o descoperire majoră în modul în care lucrătorii din domeniul sănătății ar putea preveni și monitoriza bolile cronice.

Extinderea tehnologiei de inteligență artificială cu învățare automată, pentru a supraveghea sănătatea unui făt în uter, ar fi un avantaj uriaș pentru femeile însărcinate din SUA, care sunt mai vulnerabile la mortalitatea cauzată de sarcină, decât cele din alte țări, precum Franța ori Canada.

Iar femeile însărcinate și-ar putea vedea în curând copilul crescând în uter cu propriul telefon.

Majoritatea sarcinilor sunt duse la termen fără probleme, dar ratele complicațiilor sunt în creștere. Între 2014 și 2018, ratele complicațiilor sarcinii au crescut cu peste 16%, în timp ce ratele complicațiilor la naștere au crescut cu peste 14%, potrivit Blue Cross Blue Shield.

Invenția ar fi de un real ajutor pentru femeile însărcinate care trăiesc în zone izolate și care nu au un acces facil la asistența medicală.

The post Un pântec cu view: Mamele însărcinate ar putea în curând să-și vadă bebelușul crescând cu ajutorul unor „plasturi” cu ultrasunete appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code