stiinta

Un sat fortificat din Epoca Bronzului, descoperit în Corsica

Resturile bine conservate ale unei așezări din Epoca Bronzului, un sat fortificat, au fost descoperite în Sartène, Corsica.

Situl, situat pe un deal cu vedere la râul Rizzanesi, a fost excavat înainte de construcția unui ansamblu de locuințe. Cu prilejul săpăturilor arheologice preventive au fost dezgropate rămășițele materiale din trei locuințe care făceau parte dintr-un sat fortificat de la începutul Epocii Bronzului (2000 î.Hr.).

Pe versantul sudic al dealului, cel mai expus unui atac, arheologii au găsit dovezi din trei faze de construcție ale fortificațiilor de apărare.

În prima fază, au fost ridicate în mai multe rânduri palisade din lemn. În cea de-a doua fază, satul a demontat palisadele și a săpat un șanț triunghiular. În spatele șanțului, a fost construit un zid de sprijin, cu o singură palisadă în vârf. Șanțul din acest sistem a fost umplut în jurul anului 1500 î.e.n., iar deasupra lui a fost construit un zid dublu din piatră, umplut cu pietre mai mici, potrivit The History Blog.

Detalii necunoscute până acum despre viața în Corsica

Arheologii estimează că satul fortificat se întindea pe mai mult de un hectar și găzduia circa 12 locuințe. Rămășițele locuințelor care au fost excavate includ detalii, până acum necunoscute, despre viața în Corsica din Epoca Bronzului.

Descoperirea șanțurilor ​​de instalare a căpriorilor de acoperiș, precum și descoperirea gropilor de nisip permit observarea structurii spațiului interior al caselor. Împărțite în trei încăperi și delimitate de o bază cu zidărie din piatră, locuințele se întind pe o suprafață de aproximativ 50 m². Studiul arată, de asemenea, că unele case au fost construite în întregime din lemn.

Mai mult, arheologii au observat că economia de subzistență din acest sat fortificat se baza pe cultivarea cerealelor în împrejurimi, pe culegerea ghindelor și pe vite. Carnea era afumată pentru a fi depozitată timp de câteva luni. Silozuri și borcane (îngropate în pământ) au fost folosite pentru a depozita aceste alimente. Nu în ultimul rând, dovezi ale măiestriei localnicilor sunt ornamentele, vasele din piatră și urmele unei metalurgii discrete descoperite în sit.

Vă recomandăm să citiți și:

O prințesă și primul palat din Epoca Bronzului din Europa de Vest, descoperite în Spania

O necropolă din perioada timpurie a Epocii Bronzului a fost descoperită în Bretania

Cum au modificat migraţiile umane din Epoca Bronzului peisajul Europei

O necropolă imperială a fost descoperită în Corsica. Ce sugerează mormintele găsite de arheologi

Articolul Un sat fortificat din Epoca Bronzului, descoperit în Corsica apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code