Flux-stiri Justiție

Zona Gării de Nord din Timișoara declarată, în secret, zonă specială de siguranță publică

Potrivit tion.ro, crima petrecută la începutul săptămânii trecute, între migranți, în zona Gării de Nord din Timișoara, a determinat conducerea IPJ Timiș să declare obiectivul „zonă specială de siguranță publică”. Măsura a fost luată încă din 22 aprilie, însă a fost ținută în secret. Reprezentanții IPJ Timiș au comunicat informația de abia marți, 27 aprilie.

Polițiștii timișoreni au intrat în alertă încă din 19 aprilie. Atunci, doi migranți au fost înjunghiați, iar unul dintre ei și-a pierdut viața la spital. Totul s-a petrecut în zona Gării de Nord din Timișoara, iar victimele au fost atacate de alți șase migranți. De atunci, polițiștii, atât de la IPJ cât și de la Poliția Locală sau cea de frontieră, au ridicat în permanență zeci de migranți, pentru audieri.

În 22 aprilie, conducerea IPJ Timiș a declarat zona ca fiind „zonă specială de siguranță publică”. Decizia a fost ținută secretă, până în 27 aprilie, atunci când reprezentanții polițiștilor au anunțat că acționează în zona adiacentă Gării de Nord cu efective din toate structurile.

„Având în vedere situația generată de evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, conform Ordinului 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, s-a constituit zonă specială de siguranță publică în zona adiacentă producerii evenimentului.

Astfel, începând cu data de 22 aprilie a.c., s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice”, au transmis, după cinci zile de la luarea deciziei, reprezentanții IPJ Timiș.

Oamenii legii spun că în zonă acționează polițiști de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, arme, muniții și substanțe periculoase și altor structuri de poliție judiciară, structuri de poliție rutieră, sau poliție transporturi. La acțiuni mai participă și jandarmi de la IJJ Timiș, polițiști de frontieră, de la imigrări, dar și de la Centrul pentru Solicitanții de Azil Timișoara.
Este prima reacție concretă la o situație de neacceptat respectiv ocuparea imobilelor din zona gării de către infractorii migranți.Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 5 times, 1 visits today)

Hits: 10

Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean -autor articole
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code


Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete