Flux-stiri

Aproape 15% dintre copiii români au fumat înainte de a împlini 15 ani

fumatorfumator

  • Consumul de tutun cauzează, anual, peste 36.600 de decese.
  • Potrivit studiilor, 14,6% dintre copiii cu vârste între 13 ani şi 15 ani au declarat că au fumat, iar 8,2% că au folosit ţigarete electronice în ultimele 30 de zile.
  • Specialiştii au redactat o strategie, a cărui obiectiv principal este reducerea consumului de tutun la sub 5% din populaţia cu vârste cuprinse între 13 ani şi 15 ani.

Potrivit studiilor, 14,6% dintre copiii cu vârste între 13 ani şi 15 ani au declarat că au fumat, iar 8,2% că au folosit ţigarete electronice în ultimele 30 de zile. Acest obicei ar putea crește riscul de a fi internat în spital cu Covid-19, potrivit unui studiu.

Studiul, care a oferit date observaționale și genetice privind fumatul și Covid-19, pentru a consolida baza de dovezi, contrazice cercetările publicate la începutul pandemiei, care spun că fumatul ar putea contribui la protejarea împotriva virusului. Acestea au fost, ulterior, retrase după ce s-a descoperit că unii dintre autorii lucrării aveau legături financiare cu industria tutunului.

COVID-19 a provocat peste 40.000 de decese, în România, într-un singur an, iar consumul de tutun cauzează, anual, peste 36.600 de decese, arată membrii Iniţiativei 2035 Fără Tutun şi ai organizaţiei Salvaţi Copiii.

Este o situaţie îngrijorătoare pentru specialişti, care au redactat o strategie. Obiectivul principal este reducerea consumului de tutun la sub 5% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 ani şi 15 ani.

În septembrie 2016, societatea civilă, medicală şi academică a României a adus, în atenţia factorilor de decizie, prima strategie naţională integrată de reducere a consumului de tutun, „2035 – Prima generaţie fără tutun din România”. În prezent, iniţiativa este susţinută de peste 350 de organizaţii neguvernamentale.

Printre altele, specialiştii au atras atenţia că Planul Naţional de Combatere a Cancerului nu conţine nici măcar una dintre măsurile recomandate de Planul European de Luptă Împotriva Cancerului în ceea ce priveşte combaterea consumului de tutun.

The post Aproape 15% dintre copiii români au fumat înainte de a împlini 15 ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code