Flux-stiri

Averea uriașă pe care ar fi avut-o Bill Gates, dacă nu vindea acțiunile de la Microsoft

bill gates in marea britanie, noiembrie 2021bill gates in marea britanie, noiembrie 2021

  • Bill Gates ar fi avut o avere uriașă dacă păstra acțiunile la Microsoft.
  • Miliardarul ar fi fost mai bogat decât Elon Musk și Jeff Bezos la un loc.
  • Ca o comparație, suma ar fi similară cu PIB-ul Elveției.

Bill Gates a fondat Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975. Compania a fost privată timp de peste un deceniu, după care a fost listată la bursă, în 1986.

Pe măsură ce popularitatea calculatoarelor personale a crescut, Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume în 1998. La acea vreme, Bill Gates deținea acțiuni ale companiei în valoare de 2,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Cu toate acestea, Bill Gates a renunțat la poziția de director general, câțiva ani mai târziu, dar a rămas în consiliul de administrație al Microsoft pentru încă două decenii.

Abia când a decis să părăsească consiliul de administrație, în 2020, și să dedice mai mult timp activităților filantropice, el a decis să renunțe la pachetul majoritar de acțiuni și și-a redus participația la companie la puțin peste un procent.

Chiar și așa, cu o astfel de participație minoră, Bill Gates este în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, adăugând aproximativ 6,5 miliarde de dolari la averea sa netă în ultimul an.

Bloomberg a făcut calculele pentru a vedea ce avere ar fi avut Bill Gates în 2021, dacă ar fi păstrat cele două miliarde de acțiuni pe care le deținea în 1998. Răspunsul este unul amețitor: 693 de miliarde de dolari.

Suma este cu „doar” 3 miliarde mai mică decât averea personală combinată a celor mai bogați trei oameni din lume, sau echivalentul produsului intern brut al Arabiei Saudite sau al Elveției.

Calculele Bloomberg au fost făcute în contextul în care, recent, Microsoft a depășit Apple și devenit cea mai valoroasă companie din lume.

The post Averea uriașă pe care ar fi avut-o Bill Gates, dacă nu vindea acțiunile de la Microsoft appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code