Flux-stiri

Biden și Macron vor să sprijine în continuare Ucraina. Care a fost scopul al vizitei președintelui american în Franța

  • Franța și SUA transmit unitate după comemorările debarcării din Normandia.
  • Macron îi mulțumește lui Biden pentru „claritate și loialitate”.
  • Cei doi lideri au discutat despre încetarea focului în Gaza și eliberarea ostaticilor.
  • Biden și Macron vor să sprijine în continuare Ucraina.

Franța și SUA își jură loialitate eternă. Vizita oficială a lui Joe Biden în Franța a fost o nouă demonstrație la scenă largă a prieteniei dintre SUA și țara condusă de Emmanuel Macron. Cei doi lideri au discutat despre Ucraina, despre Gaza și despre amenințarea rusă. Oficialii au marcat comemorarea Debarcării din Normandia și s-au bucurat de o cină de gală cu personalități celebre precum Salma Hayes, Pharrell Williams sau John McEnroe.

Care a fost scopul al vizitei președintelui Biden în Franța

Scopul principal al vizitei a fost consolidarea alianței dintre SUA și Franța în fața provocărilor globale, subliniind sprijinul pentru Ucraina în fața invaziei rusești și sărbătorind aniversarea a 80 de ani de la Ziua-Z. Vizita a inclus ceremonii oficiale, întâlniri cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy și discuții pe teme comerciale și de securitate globală.
Seara, Macron a găzduit o cină de stat pentru Biden, la care au participat personalități precum Salma Hayek, Antony Blinken, John McEnroe și Pharrell Williams.

Ce a spus Macron despre relația cu Biden

Macron a lăudat „claritatea și loialitatea” lui Biden ca partener care „iubește și respectă europenii”, subliniind diferența față de Trump, care amenință să lase Europa neprotejată în fața Rusiei. Președintele Biden a descris Franța ca fiind „primul prieten” și „unul dintre cei mai buni prieteni” ai Americii, accentuând alianța istorică ce datează de la Războiul de Independență.

Biden a avertizat că dacă Putin câștigă în Ucraina, „nu se va opri” și „întreaga Europă va fi amenințată”. Macron a reiterat sprijinul pentru Ucraina, inclusiv trimiterea de instructori militari, în ciuda opoziției lui Le Pen.

Care sunt provocările pentru relația bilaterală dintre Franța și SUA

În afară de sprijinul pentru Ucraina, discuțiile au inclus practici comerciale, criticile lui Macron față de protecționismul american și subvențiile pentru tehnologia climatică.

De asemenea, liderii au discutat despre fondul de solidaritate de 50 miliarde de dolari pentru Ucraina și coordonarea eforturilor SUA-Europa pentru a face față provocărilor globale și pentru a întări relațiile transatlantice. Vizita lui Biden a fost o sărbătoare fastuoasă a prieteniei franco-americane, dar prezența invizibila a lui Trump a tulburat atmosfera.

The post Biden și Macron vor să sprijine în continuare Ucraina. Care a fost scopul al vizitei președintelui american în Franța appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Damian Felix


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code