Flux-stiri

Coaliţia de guvernare stă pe un butoi cu pulbere. Sighiartău: Va trebui să scoatem PSD-ul de la guvernare

  • Aşa cum au intrat pe uşa din dos cei de la PSD, aşa va trebui să-i dăm afară, spune vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău.
  • El declară că premierul Marcel Ciolacu a devenit „adversarul electoratului liberal” şi chiar al PNL.

Robert Sighiartău sugerează, la RFI, ruperea coaliţiei PSD-PNL: „Noi nu putem intra în acest joc de imagine al PSD-ului şi al lui Marcel Ciolacu, el dorind să candideze la funcţia de preşedinte al României, având nişte promisiuni care să nu aibă la bază cifre destul de clare. Domnul Boloş sigur că el a acceptat politic, dar încă discutând cu el şi nu numai, cu specialiştii din Finanţe, vă spun foarte clar că proiecţia bugetară pe anul viitor nu arată deloc bine, cu atât mai mult cu cât avem o creştere economică de doar 0,2% în ultimul trimestru, deci lucrurile stau foarte prost. E clar că va trebui să facem ceva, pentru că diferenţele de viziune, identitare, economice faţă de PSD sunt din ce în ce mai mari. Din punctul meu de vedere, aşa cum au intrat pe uşa din dos cei de la PSD, în această alianţă cu PNL au fost aduşi de către unii din PNL pe uşa din dos, aşa va trebui să-i dăm afară şi să încercăm să avem o majoritate care este responsabilă în ceea ce priveşte resursele financiare ale României, pentru că vremurile economice nu sunt deloc bune”.

El precizează că ruperea coaliţiei PSD-PNL „este dorinţa electoratului PNL. Noi am făcut nişte studii în ultimele trei luni de zile la nivel naţional cu privire la această alianţă cu PSD-ul. Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spune că această alianţă nu aduce nimic bun pentru România. Asta a fost şi schimbarea de opinie a conducerii la Sinaia, pentru că şi-au dat seama că au fost pe contrasens timp de şase luni (…). E clar că Ciolacu a devenit adversarul electoratului liberal, dacă vă uitaţi la toate măsurile, pentru că toate ameninţările acelea legate de vin după voi, vă iau banii sunt de fapt pentru electoratul care munceşte, electoratul harnic, oamenii care muncesc în România, mediul privat (…). E clar că va trebui să luăm o decizie şi să scoatem PSD-ul de la guvernare”.

El spune că dacă Marcel Ciolacu a devenit adversarul PNL.

„Da, a devenit adversarul PNL şi în special al oamenilor care adună voturi în PNL, pentru că cei care cunosc politica şi au adunat voturi de-a lungul timpului, fie că vorbim de preşedinţi de consilii judeţene, primari, oameni cu imagine bună în PNL îşi dau seama şi am avut discuţiile astea, că acum electoratul PNL este nemulţumit din cauza măsurilor fiscale luate de Guvernul Ciolacu, din cauza faptului că unii oameni din conducerea partidului nu fac decât să aprobe aceste măsuri, care sunt împotriva electoratului şi oamenilor din mediul privat. Şi atunci, există o stare de nemulţumire la nivelul PNL cu privire la faptul că ne menţinem în această coaliţie, confirmând anumite măsuri care dimpotrivă, vor duce la o reducere a economiei, nu la o creştere economică”.

Sighiartău speră să existe cât mai repede o discuţie în PNL privind ruperea coaliţiei cu PSD: „Unii n-au înţeles încă nemulţumirea gravă care există în rândul electoratului PNL şi nu-şi dau seama de acest val de nemulţumire, care din păcate, va fi fatal pentru PNL, dacă nu se schimbă ceva la primele alegeri, la europarlamentare. Eu ce pot să fac este să conving conducerea partidului din acest moment să facă cât mai repede acest pas, ca să putem intra într-o normalitate şi într-o împăcare cu electoratul nostru (…). PNL trebuie să se trezească din această amorţire, letargie, cu PSD-ul şi să facă ce trebuie”.

Întrebat dacă sunt discuţii cu USR, liderul liberal a răspuns: „Sunt discuţii, vă daţi seama, fiind oameni politici, există discuţii, sunt diferiţi actori, la diferite niveluri, nu pot să vă confirm că sunt oficiale, dar există discuţii de sondare, mai ales în ceea ce priveşte anul viitor”.

Pus să comenteze declaraţiile lui Rareş Bogdan, care a spus că nu mai suportă PSD, că „mâine ar ieşi de la guvernare”, dar şi că el şi cei din PNL „pândesc” ca nu cumva să se fure, Ciolacu a spus că cel mai probabil declaraţiile au fost făcute pentru a acoeri „gestul nefericit” de a merge la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro pentru a cumpăra pătrunjel.

Ce a spus Ciolacu 

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape 5 ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie pentru că era nevoie de o decizie a coaliţiei. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern le discut cu Nicolae Ciucă. Atâta timp cât 5 ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ţi-ai luat informaţii (…) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând de fapt să acoperi un gest nefericit – să mergi la piaţă cu un ceas de 30 de mii de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieşi să spui că „mi l-a dat soţia cadou, mă întreţine soţia şi mi l-a dat cadou” sau „mi l-a socrul la nuntă”…. Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliţie numai cu ştiri false astfel încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti… domnul Rareş Bogdan nu e un om prost… înseamnă că eşti iresponsabil”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Antena 3 CNN.

The post Coaliţia de guvernare stă pe un butoi cu pulbere. Sighiartău: Va trebui să scoatem PSD-ul de la guvernare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Pirv Cosmin


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code