Flux-stiri

Diabetul de tip 2 poate fi recunoscut din voce, cu A.I. Cum funționează „testul vocal”

  • Aproximativ 240 de milioane de adulți din întreaga lume trăiesc cu diabet fără să știe.
  • Aproape 90% din cazurile de diabet sunt de tip 2.
  • Vocea umană poate avea până la 200.000 de caracteristici diferite.

Unul din 10 români sunt afectați de boala secolului 21, diabetul zaharat de tip 2.

Diagnosticare rapidă poate ajuta la menținerea sub control a bolii, iar o metodă noua ar putea facilita acest lucru.

O scurtă secvență vocală ar putea ajuta specialistul să pună un diagnostic.

Un test vocal poate recunoaște în 10 secunde diabetul de tip 2, potrivit unui studiu publicat în revista Mayo Clinic Proceedings.

Analiza vocii ca instrument de diagnosticare oferă multe posibilități, dar și riscuri majore.

Cum funcționează analiza vocii?

Vocea umană poate avea până la 200.000 de caracteristici diferite. Inteligența artificială și algoritmii ei pot extrage din voce modele vocale unice care se potrivesc cu anumite tablouri clinice. Pentru analiză sunt suficiente înregistrările conversațiilor telefonice. Examinați sunt factori precum ritmul, pauzele și înălțimea vocii. De exemplu, în anumite tablouri clinice există trăsături fonetice caracteristice, cum ar fi modul în care este pronunțată vocala A pe durata a cinci secunde.

Care sunt riscurile analizei frecvenței vocale?

Susținătorii analizei vocii ca instrument de diagnosticare evidențiază viteza și eficiența cu care pot fi identificate bolile cu ajutorul vocii. Pe de altă parte, chiar dacă instrumentele dotate cu inteligență artificială oferă informații foarte precise, câteva mostre de voce nu sunt suficiente pentru a pune efectiv un diagnostic bine fundamentat. În plus, riscul de rezultate fals pozitive și de supra-diagnosticare rămâne ridicat. În cele din urmă, evaluarea trebuie să treacă întotdeauna prin filtrul expertizei umane.

The post Diabetul de tip 2 poate fi recunoscut din voce, cu A.I. Cum funționează „testul vocal” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Tănase Catia


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code