Flux-stiri

Ce se va întâmpla cu Gaza după înfrângerea Hamas. Preşedintele Israelului: O „forţă foarte puternică” trebuie să rămână în Gaza

  • Preşedintele israelian Isaac Herzog a declarat că ar putea fi nevoie ca o „forţă foarte puternică” să rămână în Gaza în viitorul apropiat
  • Măsura este necesară pentru a împiedica revenirea grupului militant Hamas după război, însă preşedintele american Joe Biden a avertizat că ocuparea Gaza ar fi „o mare greşeală”.

Preşedintele israelian Isaac Herzog a declarat că ar putea fi nevoie ca o „forţă foarte puternică” să rămână în Gaza în viitorul apropiat pentru a împiedica revenirea grupului militant Hamas după război, însă preşedintele american Joe Biden a avertizat că ocuparea Gaza ar fi „o mare greşeală”.

„Dacă ne retragem, atunci cine va prelua controlul? Nu putem lăsa un vid. Trebuie să ne gândim care va fi mecanismul; sunt multe idei care sunt puse în discuţie”, a declarat Herzog într-un interviu acordat FT publicat joi.

„Dar nimeni nu va dori să transforme din nou acest loc, Gaza, într-o bază teroristă”, a adăugat el.

Herzog a declarat pentru FT că guvernul israelian discută multe idei despre modul în care va fi condusă Gaza după ce se va încheia războiul şi a adăugat că a presupus că Statele Unite şi „vecinii noştri din regiune” vor avea o anumită implicare în ordinea post-conflict.

Biden a declarat miercuri că i-a spus clar premierului israelian Benjamin Netanyahu că o soluţie cu două state este singura cale de a rezolva conflictul israeliano-palestinian şi că ocuparea Gaza ar fi „o mare greşeală”.

Autoritatea Palestiniană, care exercită o autonomie limitată în unele părţi din Cisiordania, afirmă că Gaza, unde Hamas conduce din 2007, este parte integrantă pentru un viitor stat palestinian.

Israelul şi-a luat angajamentul să distrugă Hamas, dar nu a prezentat un plan pentru a stabili cine va guverna Gaza după război. Netanyahu a declarat că Israelul va trebui să menţină responsabilitatea generală de securitate în Gaza pentru o perioadă nedeterminată.

The post Ce se va întâmpla cu Gaza după înfrângerea Hamas. Preşedintele Israelului: O „forţă foarte puternică” trebuie să rămână în Gaza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Negreanu Gabriel


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code