Flux-stiri

Un sistem solar cu șase planete în sincronizare perfectă a fost descoperit în Calea Lactee. Ce spun astronomii

  • Astronomii au descoperit un sistem solar rar sincronizat, cu șase planete care se mișcă ca o mare orchestră cosmică.
  • O pereche de sateliți care caută planete – Tess de la NASA și Cheops al Agenției Spațiale Europene – au făcut echipă pentru aceste observații.
  • Niciuna dintre planetele aflate în sincronizare perfectă nu se află în așa-numita zonă locuibilă a stelei.

Astronomii au descoperit un sistem solar rar, sincronizat, cu șase planete care se mișcă ca o mare orchestră cosmică, neatinsă de forțe exterioare din momentul în care au apărut, acum miliarde de ani.

Descoperirea, anunțată miercuri, poate ajuta la explicarea modului în care au apărut sistemele solare din galaxia Calea Lactee. Acesta se află la 100 de ani lumină distanță, în constelația Coma Berenices, scrie AP.

O pereche de sateliți care caută planete – Tess de la NASA și Cheops al Agenției Spațiale Europene – au făcut echipă pentru aceste observații.

Niciuna dintre planetele aflate în sincronizare perfectă nu se află în așa-numita zonă locuibilă a stelei, ceea ce înseamnă o probabilitate redusă sau chiar nulă de apariție a vieții, cel puțin așa cum o știm noi.

„Aici avem o țintă de aur” pentru comparație, a declarat Adrien Leleu de la Universitatea din Geneva, care a făcut parte dintr-o echipă internațională care a publicat rezultatele în revista Nature.

Această stea, cunoscută sub numele de HD 110067, ar putea avea chiar mai multe planete. Cele șase descoperite până acum au aproximativ de două-trei ori mărimea Pământului, dar cu densități mai apropiate de giganții gazoși din sistemul nostru solar. Orbitele lor variază între nouă și 54 de zile, ceea ce le apropie de steaua lor mai mult decât Venus de Soare și le face extrem de fierbinți.

Citește și

The post Un sistem solar cu șase planete în sincronizare perfectă a fost descoperit în Calea Lactee. Ce spun astronomii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code