Flux-stiri

Liderii mondiali se întâlnesc la summit-ul COP28. se discută un acord privind fondul pentru daune climatice

  • Liderii mondiali se întâlnesc la Dubai pentru a discuta despre combaterea schimbărilor climatice în cadrul summit-ului ONU, COP28.
  • Summit-ul are loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023.
  • Reuniunea are loc după un an de fenomene meteorologice extreme, în care au fost doborâte numeroase recorduri climatice.

Liderii mondiali se întâlnesc la Dubai pentru a discuta despre combaterea schimbărilor climatice în cadrul summit-ului ONU, COP28.

Reuniunea are loc după un an de fenomene meteorologice extreme, în care au fost doborâte numeroase recorduri climatice.

În timp ce liderii globali se reunesc la Dubai pentru conferința mondială a ONU privind clima, delegații speră să obțină joi o victorie în privința unui fond pentru dezastre, înainte ca summit-ul să se concentreze asupra combustibililor fosili și a altor probleme, scrie Reuters.

Guvernele se pregătesc pentru negocieri maraton în vederea stabilirii, pentru prima dată, a unui acord privind eliminarea treptată a utilizării cărbunelui, petrolului și gazelor care emit CO2, principala sursă de emisii care provoacă încălzirea.

Având în vedere că finanțele ocupă, de asemenea, un loc important pe agenda reuniunii, președinția COP28 din Emiratele Arabe Unite a publicat, în ajunul summit-ului, o propunere pentru ca țările să adopte în mod oficial schițele unui nou fond al ONU pentru acoperirea pierderilor și pagubelor în țările sărace afectate de dezastre climatice, cum ar fi inundațiile extreme sau seceta persistentă.

Un progres în ceea ce privește fondul pentru daune – pe care națiunile mai sărace îl cer de ani de zile – ar putea ajuta la ungerea roților pentru alte compromisuri care vor fi făcute în timpul summit-ului de două săptămâni.

Unii diplomați au declarat că speră ca proiectul de acord să fie aprobat rapid, iar un delegat a descris posibilitatea unor obiecții în acest moment ca fiind „deschiderea cutiei Pandorei”. Acordul a fost elaborat după mai multe luni de negocieri dificile care au implicat țări bogate și țări în curs de dezvoltare.

COP28 este cea de-a 28-a reuniune anuală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind schimbările climatice.

Summit-ul are loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023.

Citește și

The post Liderii mondiali se întâlnesc la summit-ul COP28. se discută un acord privind fondul pentru daune climatice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code