Afaceri Economice Flux-stiri

Complexul sportiv din Lipovei nu mai are autorizație de construire. Echipa USR-PNL au anulat totul

Cu contractul atribuit încă din luna octombrie și semnat de primărie la finele lui decembrie, lucrările la viitorul complex sportiv din Calea Lipovei încă nu pot începe. Explicația e simplă: „proiectul asumat de administrația liberală” nu mai are autorizație de construire. Cum s-a aflat? Inițial bazin de înot, apoi complex sportiv de cartier, proiectul din Calea Lipovei era cât pe ce să înceapă. Până când s-a descoperit că vechea administrație a orașului a uitat să prelungească autorizația de construire. Noua administrație semnase deja contractul…

Cu contractul atribuit încă din luna octombrie și semnat de primărie la finele lui decembrie, lucrările la viitorul complex sportiv din Calea Lipovei încă nu pot începe. Explicația e simplă: „proiectul asumat de administrația liberală” nu mai are autorizație de construire. Cum s-a aflat?

Un consilier local liberal a avut curiozități la cea mai recentă ședință de consiliu. Adrian Lulciuc a vrut să afle chiar de la primarul Dominic Fritz când încep lucrările în Calea Lipovei.

„Când încep lucrările la complexul din zona Lipovei? Întreabă cetățenii despre acest proiect asumat de administrația liberală”, a întrebat acesta.

Primarul a explicat că vechea administrație a… uitat să prelungească autorizația de construire, astfel că documentul a expirat.

„Ați spus că este un proiect al administrației liberale. Din păcate, administrația liberală a uitat să prelungească autorizația de construcție. Momentan, acest proiect nu are autorizație de construcție. Vom putea demara lucrările numai după eliberarea unei noi autorizații. Aceasta va trebui să urmeze toate reglementările în vigoare”, a răspuns Dominic Fritz.

Liberalul a vrut neapărat să știe un termen.

„Nu cred că le putem răspunde cetățenilor că a expirat autorizația de construcție de la primărie. Aș vrea, dacă se poate, să ne avanseze cineva un termen, șase luni, opt luni. Ne-ar trebui orientativ un termen”, a completat Adrian Lulciuc.

„Depinde de cât de clară este situația juridică pentru a obține autorizația de construcție. Dacă totul este în regulă, cu siguranță această autorizația se va obține cât de rapid e posibil și vom putea începe lucrările. Contractul este semnat (…) Direcția de Urbanism verifică dacă și cum se poate elibera această autorizație și apoi putem începe”, i-a replicat edilul-șef.

Fosta conducere a primăriei promite de mai bine de opt ani complexuri sportive în cartierele Timișoarei, unul în Lipovei, altul în Șagului și altul în Buziașului. Cel din Lipovei este cel mai avansat, iar celelalte două încă nu au proiecte tehnice. Cu toate astea, fostul primar al Timișoarei a reclamat în repetate rânduri, pe rețelele de socializare, situația complexului din Lipovei, dând vina pe noua administrație că nu pornește lucrările efective.

Contractul pentru complexul din Lipovei a fost semnat cu asocierea Bauerhof Agrobanat SRL – Constructim și are o valoare de 24,5 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 5 milioane de euro. Durata este de 12 luni, începând de la data semnării ordinului de începere.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surseGazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 35 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Clipul săptămânii


Comentarii recente

Etichete