NEWSNET Evangelical Social Network
Anchete Editoriale leontiuc

Caz rezolvat la Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara. Refuzau transcrierea certificatelor de deces

Funcționarii de la Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara (DEP Timișoara) săvârșesc abuz în serviciu în formă calificată, faptă prevăzută de art. 297 Cod Penal, constând în refuzul transcrierii certificatelor de deces din străinătate.

Deși Constituția nu se suspendă pe perioada stării de urgență, de la sine putere direcția celei mai corupte și favorizate primării din România, DEP Timișoara, funcționarii acestei structuri de stat refuză fără nici un temei de lege să ia în evidență actele de deces ale cetățenilor timișoreni decedați în străinătate și să emită certificate de deces. Este cazul chiar al tatălui meu, decedat în Viena, pentru care Primăria Viena a emis certificat de deces care necesită transcriere. Pe pagina primăriei

https://www.primariatm.ro/evpers/contact.htm găsim următorul conținut:

Am sunat, am trimis documentația prin email, totul pentru casa de pensii, pentru a fi în cale legală. Casa de pensii NU recunoaște CERTIFICATUL DE DECES internațional austriac, alt abuz față de tratatele UE cerând emiterea celui românesc. Iată că România nu respectă Tratatul Uniunii Europene și cel de la Lisabona, caz concret dovedit prin nerecunoașterea certificatelor austriece.

Concluzia este una singura: un abuz oribil, funcționarii DEP Timișoara refuzând să-mi acorde inclusiv număr de inregistrare la emailul trimis cu documente atașate, comunicându-mi sec că ghișeul lor este închis pe perioada starii de urgență. I-am întrebat în baza cărei legi se produce acest aspect, răspunsul a fost întreruperea convorbirii telefonice. Nu trebuie nici o altă dovadă mai clară că DNA, DGA nu-și fac datoria. Acest focar de corupție este vechi și în mod evident fără dubiu acționează fără teamă sfidând legile statului, pentru că nimeni nu verifică acest abuz. Deși după o asemenea scenă ne-am aștepta la arestări preventive, nu vom vedea nici o clintire ci doar acte care vor uzurpa legea, instutuții care vor uzurpa funcția de legiuitor, adică funcționari care emit documente de încetare a activităților peste lege, mai presus de lege și desigur permisivitatea organului care este foarte drastic cu cetățeanul de rând.

Corupția în România nu a încetat ci zilnic naște noi tentacule ca o caracatiță, totul cu girul organelor care ar trebui să o combată. Chiar dacă există o temere totală de insecuritate juridică, funcționarii DEP sunt și vor rămâne favorizați. În acest moment statul român refuză să recunoască decesul tatălui meu, fără nici o justificare. Acest lucru se întâmplă tuturor românilor aflați în situații similare, situație regăsită în cerințele art. 297 Cod Penal.

UPDATE: urmare a materialului promovat de noi, autoritățile au luat măsuri ferme și serviciul nu a mai refuzat transcrierile certificatelor. Au fost declanșate anchete disciplinare iar serviciul funcționează în conformitatea legii. Astfel, redenumim articolul înlocuind în titlu sintagma „culmea corupției ” cu cea de „caz rezolvat”.

Marius Leontiuc

(Visited 1 times, 1 visits today)

Hits: 320


Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii