Flux-stiri

Cum va fi vremea? Meteorologii au emis luni noi atenţionări Cod galben şi portocaliu de caniculă

  • Luni, până la ora 23.00, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică.
  • În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.
  • Astfel de fenomene vor fi spre seară şi în prima parte a nopţii, local, în sudul Olteniei, în sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei.

Luni până la ora 23.00 este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare
cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi spre seară şi în prima parte a nopţii, local, în sudul Olteniei, în sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei.

Tot luni, între orele 15.00 – 23.00, va intra în vigoare o alertă Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp.

Cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei şi al Munteniei, sudvestul Transilvaniei, sudul Banatului şi pe litoral se află, de luni, ora 10.00, până marţi, ora 10.00, sub Cod galben de caniculă. Se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. Totodată, pe alocuri nopţile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.

De asemenea, de luni, ora 10.00, până marţi, ora 10.00, în sud-estul Olteniei, sudul şi estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei este Cod portocaliu. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Un alt Cod galben, valabil de marţi, ora 10.00 până miercuri la ora 10.00 anunţă, în centrul Moldovei şi nordul Olteniei şi pe litoral temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. Totodată, pe alocuri nopţile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade.

Temperaturile se vor menţine ridicate şi pe parcursul zilei de miercuri în regiunile sudice şi sud-estice.

Tot de marţi, ora 10.00 până miercuri la ora 10.00 este Cod portocaliu în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei. Aici se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citește și

The post Cum va fi vremea? Meteorologii au emis luni noi atenţionări Cod galben şi portocaliu de caniculă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Tobias Andreea


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code