Flux-stiri

Peste jumătate din populația României a ieșit la vot. Sociolog: Populația din clasa de mijloc, până în 45 de ani, s-a mobilizat și a participat la vot

  • Peste jumătate din populația României a ieșit ieri la vot, la primele alegeri comasate.
  • Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (prezenta.roaep.ro) până la ora 9:00, PSD a obţinut 27% din voturi (148.760 voturi), iar ADU – 26,55% (146.248).

Peste jumătate din populația României a ieșit ieri la vot, la primele alegeri comasate. S-au făcute multe calcule și scenarii, iar acum se trage linie. Știm cine sunt învinșii, dar mai ales, știm cine sunt cei care vor conduce marile orașe ale României în următorii 4 ani. În acest moment se numără ultimele voturi.

Nicuşor Dan a obţinut un nou mandat ca primar al Municipiului Bucureşti, acumulând 46,88% din totalul voturilor (262.349), conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat rezultate parţiale la Consiliul General al Municipiului București. Procentele de vot sunt apropiate, luni dimineaţa, între Partidul Social Democrat şi Alianţa Dreapta Unită în CGMB, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii de pe raza municipiului Bucureşti. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (prezenta.roaep.ro) până la ora 9:00, PSD a obţinut 27% din voturi (148.760 voturi), iar ADU – 26,55% (146.248).

„La Primăria Capitalei, victoria lui Nicușor Dan nu reprezintă o surpriză. Surpriza o reprezintă diferența uriașă față de locul doi, care vine, din punctul meu de vedere, din modul în care populația din clasa de mijloc, cu o educație superioară, până în 45 de ani, s-a mobilizat și a participat la vot. Era unul din semnele de întrebare referitoare la acest tur de scrutin”, a explicat sociologul Vladimir Ionaș la Aleph News.

„La sectorul 2, cursa este strânsă. Voturile s-au împărțit între cei doi candidați, în lipsa altor candidați extrem de vocali, de importanți în cursă. Vom vedea care va fi rezultatul final. În exit poll-ul nostru, diferența dintre cei doi era extrem de mică și nu am putut indica un câștigător”, a explicat sociologul Vladimir Ionaș la Aleph News.

Citește și

The post Peste jumătate din populația României a ieșit la vot. Sociolog: Populația din clasa de mijloc, până în 45 de ani, s-a mobilizat și a participat la vot appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code