Flux-stiri

FOTO. Mark Zuckerberg ar fi construit un buncăr subteran în Hawaii. Cât îl costă și cum va arăta complexul „rezistent la explozii”

  • Mark Zuckerberg ar fi construit în Hawaii un complex de 100 de milioane de dolari.
  • Acesta va avea un buncăr subteran, o trapă de evacuare și o ușă aparent „rezistentă la explozii”, potrivit Wired.
  • Koolau Ranch, va avea, de asemenea, cel puțin 30 de dormitoare și propria sursă de apă, relatează Wired.

Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, și-ar fi construit un complex masiv în Kauai, Hawaii, care va include un buncăr subteran de 5.000 de metri pătrați și o trapă de evacuare și va fi autosuficient, având propriile surse de energie, hrană și apă, potrivit unui articol publicat de Wired, care citează surse și documente de planificare obținute prin intermediul unor documente publice.

Construcția complexului lui Zuckerberg, numit Koolau Ranch, este estimată să coste în jur de 100 de milioane de dolari; împreună cu cele 170 de milioane de dolari cheltuite pentru terenul aferent proprietății, prețul total se situează în jurul a 270 de milioane de dolari, deși probabil că este încă o subestimare, scrie Insider, citând Wired.

Complexul va avea cel puțin 30 de dormitoare și 30 de băi și o rețea de aproape 12 de case în copaci conectate prin poduri de frânghie, astfel încât oaspeții să se poată deplasa între ele „în timp ce stau printre vârfurile copacilor”, relatează Wired.

Există planuri pentru două vile conectate printr-un tunel legat de buncărul subteran, unde va exista o trapă de evacuare accesibilă printr-o scară și uși metalice grele umplute cu beton. În bibliotecă, Zuck plănuiește „uși oarbe” concepute pentru a se îmbina cu aspectul pereților, potrivit Wired.

Zuckerberg nu este primul milionar tech care își construiește o casă pentru sfârșitul lumii.

Sam Altman, directorul general al OpenAI are o rezervă de arme, aur, antibiotice și măști de gaze.

Steve Huffman, directorul executiv al Reddit, a cumpărat motociclete, arme și muniție pentru a fi gata să „se ascundă în casă pentru ceva timp” dacă va fi necesar și chiar și-a făcut o operație la ochi cu laser, deoarece crede că aceasta i-ar spori șansele de supraviețuire în caz de dezastru.

Cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a declarat pentru New Yorker că estimează că mai mult de jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley au investit într-un anumit tip de „asigurare împotriva apocalipsei”, cum ar fi un buncăr subteran.

Citește și

The post FOTO. Mark Zuckerberg ar fi construit un buncăr subteran în Hawaii. Cât îl costă și cum va arăta complexul „rezistent la explozii” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code