hírek Magyar

Donald Trump hatalmas uniós vámot vetett ki az EU-ra. A hatás: recesszió

Az amerikai kormány, nevezetesen Donald Trump elnöki rendelete 7,5 milliárd dollár vámot vetett ki az EU-országokból származó árukra. Az intézkedés elsősorban Spanyolországot, Németországot, Franciaországot, Romániát és az Egyesült Királyságot érinti. Az Egyesült Államok Külkereskedelmi Minisztériuma (USTR) szerint ezek az adók pénteken, 00: 01-kor (4:01 GMT) léptek hatályba.
Az EU tisztviselői már a sajtóközleményekben kijelentették, hogy a recesszió az Unióban érvényes.

Az EU-val szembeni lépés a Kereskedelmi Világszervezet októberi döntése után jött létre: az Egyesült Államok mellett döntött az Airbus európai repülőgépgyártó által illegális támogatások megállapítása iránt. Valójában így engedélyezte Washington évente 7,5 milliárd dollár (körülbelül 6,9 milliárd dollár) szankciók bevezetését.

Másrészről, Uninea azt várja el, hogy a WTO hasonló esetben döntsön a Boeingnek nyújtott USA-támogatásról. Az EU figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy hasonló intézkedések fognak ellenük lépni. Sajnos az európai megközelítés meglehetősen nehéz kezdeni, tekintettel az Unió működésének összetettségére. A jövő homályos és az amerikai kapcsolatok már lehűlnek, Washington döntése súlyos következményekkel jár majd az amerikai gazdaság számára, miután az új adminisztráció gyakorlatilag elszigetelte Amerikát a világ többi részétől.

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
a absolvit Bacalaureat in 1998 la Liceul Ion Mincu Timisoara -1998 detine atestat de proiectant tehnic in Constructii -2005 devine prezbiter Baptist -2006 devine cler protestant -2011 absolvent ID Arhitectura AIW Viena -2018 absolvent Competente Antreprenoriale la Bethany -2019 absolvent WEB DESIGN Academia de Afaceri Iasi -2019 absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -2019 absolvent HTML promoter la SOLOLEARN -2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara -2019 admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara
http://www.leontiucmarius.wordpress.com
Loading...
intra pe Ziarul Anunturilor


NEWSNET

error: Content is protected !! contact leontiucmarius@gmail.com
%d blogeri au apreciat: