hírek Magyar

Donald Trump hatalmas uniós vámot vetett ki az EU-ra. A hatás: recesszió

Az amerikai kormány, nevezetesen Donald Trump elnöki rendelete 7,5 milliárd dollár vámot vetett ki az EU-országokból származó árukra. Az intézkedés elsősorban Spanyolországot, Németországot, Franciaországot, Romániát és az Egyesült Királyságot érinti. Az Egyesült Államok Külkereskedelmi Minisztériuma (USTR) szerint ezek az adók pénteken, 00: 01-kor (4:01 GMT) léptek hatályba.
Az EU tisztviselői már a sajtóközleményekben kijelentették, hogy a recesszió az Unióban érvényes.

Az EU-val szembeni lépés a Kereskedelmi Világszervezet októberi döntése után jött létre: az Egyesült Államok mellett döntött az Airbus európai repülőgépgyártó által illegális támogatások megállapítása iránt. Valójában így engedélyezte Washington évente 7,5 milliárd dollár (körülbelül 6,9 milliárd dollár) szankciók bevezetését.

Másrészről, Uninea azt várja el, hogy a WTO hasonló esetben döntsön a Boeingnek nyújtott USA-támogatásról. Az EU figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy hasonló intézkedések fognak ellenük lépni. Sajnos az európai megközelítés meglehetősen nehéz kezdeni, tekintettel az Unió működésének összetettségére. A jövő homályos és az amerikai kapcsolatok már lehűlnek, Washington döntése súlyos következményekkel jár majd az amerikai gazdaság számára, miután az új adminisztráció gyakorlatilag elszigetelte Amerikát a világ többi részétől.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Hits: 31

Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code