Breaking News Flux-stiri Stiri din Ucraina

Drone Shahed s-au prăbușit pe teritoriul României, MAPN, deși momentu e filmat, neagă

Ministerul de Externe ucrainean spune că în timpul atacului rusesc din regiunea Odesa, unele drone Shahed s-au prăbușit pe teritoriul României, prezentând o înregistrare video care pare că dovedește acest lucru dincolo de orice dubiu. Conform filmului expus malul românesc a fost lovit de drone care doresc să pară că nu și-au atins țintele Ucrainiene. În fapt este un avertisment foarte clar al Rusiei pentru ca România să nu mai folosească porturile sale pentru cereale ucrainiene.

MAPN a decis că cel mai simplu mod de a combate acțiunile teroriste ale Rusiei, este infirmarea. Totuși o filmare de pe malul ucrainean al Dunării arată cum o dronă a explodat pe malul românesc. Probabil scutecul bătrânilor care ocupă funcții pe la MAPN este plin, dar negarea realității nu este o soluție împotriva fenomenului. O acțiune responsabilă ar fi doborârea oricăror drone rusești care se apropie la mai puțin de 50 km de frontiera României .

Dincolo de opinia mea care pune accent pe materialitatea probei oferite de ucrainieni, există o bănuială legitimă că teritoriul NATO deja a fost lovit de drone rusești, Rusia în nebunia celor care o conduc nesocotește total dreptul internațional dorind să-și impună frontierele prin groază și teroare.

Pe de altă parte există date certe , din care rezultă că pe teritoriul României și al tuturor statelor NATO, FSB organizează fel și fel de explozii, deraieri de trenuri, care să conchidă în pagube similare unuor explozii de război. Spre exemplu ultimul incendiu din România este opera unor artizani FSB. În general agenții FSB caută să întrerupă sistemele de frână de la locomotivele CFR și să genereze scurgeri de gaze în incinte. Dezastrul de la Crevedia, accidentele ferociare din ultimul an, incendiile de proporții din România, nu sunt altceva decât manopera de intimidare exercitată de FSB fără arme, ci doar prin pasivitatea unor funcționari inconștienți de fenomen. Doar în 13 Septembrie 2022 spre exemplu la Timișoara un incendiu de mansardă pus pe vina unor mijloace tehnice, era de fapt manopera a doi agenți FSB, momentul fiind menționat într-un centralizator de acțiuni FSB. 3 Septembrie 2023, incendierea unei fabrici de pâine la Piatra Neamț, în aceeași zi incendiere în comuna Titu lângă București ș.a.m.d. Exemplele pot continua. FSB a organizat pe teritoriul României peste 150 de acțiuni de incendiere a unor gospodări și proprietăți pentru a crea o mică similitudine cu un bombardament și o serie de acțiuni de accidente feroviare după începerea agresiunii din Ucraina. Cu toate acestea, deși există date clare, SRI nu are încă prerogative și fonduri suficiente pentru a combate astfel de situații reale. Bugetul și resursele SRI sunt minuscule față de pericolul pe care MAPN din neglijență absurdă îl neagă. Pe lângă acest aspect, cetățenii ruși se pot plimba fără interdicție de vize.

Un efect cert al bombardamentelor rusești pe frontira României, pe care îl voi aborda în alt editoriarl informativ, constă în realitatea pieței imobiliare. Investitorii străini încep să vândă proprietățile din România, piața imobiliară urmează să scadă cu 40%.

Mihai Vidjean


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code