Flux-stiri

Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, arată prognozele. În ce direcție ne îndreptăm

  • Analiștii financiari din România sunt mai pesimiști.
  • Instituțiile internaționale reduc prognozele de creștere.
  • Industria continuă scăderea și trage PIB în jos.

Economia României va accelera în 2024, faţă de anul 2023, în care creşterea economică s-a înjumătăţit, continuă să arate cele mai recente prognoze. Pe măsură ce vin date actualizate despre evoluţia principalilor indicatori economici, instituţiile internaţionale şi analiştii locali şi-au revizuit prognozele pentru evoluţia economiei în 2024, scrie Ziarul Financiar. Guvernul României are din nou cea mai optimistă prognoză pentru creşterea economică a României, de 3,4%.

„Acum, majoritatea instituțiilor internaționale și-au actualizat prognozele, s-au uitat la cum au evoluat datele de frecvență lunară și la început de an erau mai optimiste. FMI avea o prognoză de creștere de 3,8% acum câteva luni și recent și-a actualizat prognoza cu o creștere de undeva până la 3%. Agențiile de rating au reconfirmat ratingul României și văd o prognoză de 3% creștere economică”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Citește și

The post Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, arată prognozele. În ce direcție ne îndreptăm appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code