Economice

Farmavet o cheamă în instanţă pe Irina Roşu, fost CEO al grupului, pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM

Acuzaţiile aduse Irinei Roşu, fost CEO al grupului Farmavet, de către conducerea firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti:

În cursul anului financiar încheiat la 31 decembrie 2020, Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, reprezentate de Irina Florentina Roşu, ar fi încheiat, în total, patru contracte de furnizare servicii de arhivare cu firma Arhivatorul By VTM (anterior denumită BM Storage) în condiţii dezavantajoase pentru cele două societăţi din grupul Farmavet antemenţionate, susţine directoratul acestora în forma actualizată a convocării Adunării Generale Ordinare (AGOA), publicată în Monitorul Oficial la 24 august, arată documentul studiat de Economica.net.

Irina Roşu a fost membru al directoratului societăţii Farmavet în perioada 12 noiembrie 2019 – 17 septembrie 2021. Din conducerea firmei Pasteur Filiala Filipeşti Irina Roşu a făcut parte în perioada 17 ianuarie 2020 – 17 septembrie 2021.

În octombrie 2021 KPMG Advisory a investigat condiţiile în care a fost aleasă firma BM Storage în calitate de furnizor al serviciilor de arhivare pentru Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti. Concluziile raportului de audit:

Selectarea BM Storage în calitate de furnizor al serviciilor de arhivare de către societăţile Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, aflate sub conducerea Irinei Roşu, nu ar fi urmat o procedură clară şi transparentă, nefiind identificate dovezi care să justifice din punct de vedere comercial selectarea BM Storage în calitate de furnizor. Încheierea acestor contracte de către Irina Roșu în numele societăților antemenţionate din grupul Farmavet ar fi generat prejudicii suportate de aceste firme. De asemenea, după aprobarea descărcării de gestiune a Irinei Florentina Roşu ar fi apărut indicii că activitatea sa ar mai fi putut cauza și alte prejudicii societăților Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, care în prezent sunt investigate, reiese din concluziile raportului de audit al KPMG Advisory, citat de directoratul celor două firme antemenţionate în completarea convocării AGOA din luna august, obţinută de Economica.net.

În acest context, la 5 septembrie 2022, AGOA firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti a decis atragerea răspunderii Irinei Roșu pentru recuperarea prejudiciului cauzat de aceasta societăților în timpul exercitării mandatului său de membru al directoratului Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti, în anul financiar încheiat la 31 decembrie 2020.

AGOA firmelor Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti a aprobat demararea acțiunii în răspundere împotriva Irinei Roșu, în conformitate cu prevederile art. 155 din Legea Societăților, atât în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor rezultate din încheierea contractelor de arhivare cu BM Storage, cât și în privinţa altor prejudicii aflate în curs de investigare de către cele două societăţi, cauzate de activitatea Irinei Roșu în perioada în care a condus cele două firme, se arată în hotărârile AGOA consultate de Economica.net.

De asemenea, acţionarii Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti au aprobat împuternicirea lui Dario Cipriani, în calitate de președinte al Consiliului de Supraveghere al societăților antemenţionate, pentru exercitarea oricărei acțiuni în justiție pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii prezentate mai sus de Economica.net.

Dario Cipriani este împuternicit de către acţionarii Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti să încheie un contract de asistență juridică cu Filip SCA pentru reprezentarea societăților în fața instanțelor de judecată competente „în legătură cu acțiunea în justiție având ca obiect atragerea răspunderii dnei Irina Florentina Roșu”, în conformitate cu hotărârea prezentată de Economica.net mai sus. 

Grupul Farmavet e format din firmele Farmavet SA, Pasteur Filiala Filipeşti şi FNC Nutriţie Pietroiu.

Farmavet asigură distribuția de produse și consultanță tehnică specializată și operează ca centru de comandă al grupului.
Pasteur Filiala Filipești gestionează producția în grupul Farmavet prin cele două unități pe care le deține: la București realizează produse biologice, iar la Filipeștii de Pădure – produse medicamentoase. La București se află și centrul de cercetare și dezvoltare în microbiologie și produse farmaceutice și nonfarmaceutice al grupului Farmavet.
FNC Nutriție Pietroiu reprezintă una dintre cele mai moderne fabrici pentru nutrețuri din România. Unitatea utilizează tehnologii avansate de producție și este complet automatizată.

Farmavet şi Pasteur Filiala Filipeşti sunt controlate de Gardenica Limited din Cipru

Acţionarii Farmavet SA sunt Gardenica Limited din Cipru cu 79.7376% din acţiuni şi A&S International 2000 cu 14.0713 % din acţiuni. A&S International 2000 e deţinută integral de Alexandra-Cristina Rosu, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene.

Acţionarii firmei Pasteur Filiala Filipeşti sunt Gardenica Limited din Cipru cu 84.9995% din acţiuni şi Doina Mariana Stanescu – cu 15.0005% din acţiuni, conform datelor obţinute de Economica.net din portalul de specialitate Termene.

Gardenica Limited este deținută de către Fondul II China CEE, fond de investiții controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services SA și Bristol Logistics SA.

Arhivatorul By VTM e deţinută de Marcel Vulpoi şi, indirect, de Dragoş Florin Cuc.

Firma Arhivatorul By VTM, cu care Farmavet ar fi încheiat contracte în condiţii dezavantajoase, e deţinută în mod egal de Marcel Vulpoi şi de Arhivatorul Plus SRL.
Arhivatorul Plus SRL din Cluj e deţinută de Dragoş Florin Cuc din Câmpia Turzii, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene.

Sursa: economica.net




Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - absolvent studii de Drept Universitatea Europeană Drăgan, cursuri in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code