- Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani.
- Înmormântarea a avut loc cu onoruri militare și trei focuri de armă.
- Fiica lui Patzaichin a ținut un discurs emoționant.
Azi a fost o nouă zi a durerii pentru Patzaichin. Cei care l-au admirat și l-au iubit l-au condus pe ultimul drum.
La finalul slujbei religioase, care a fost oficiată de 2 preoți, Ivona, fiica marelui canoist, a ținut un discurs emoționant.
„S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru mine, pentru mulţi, tata a fost «Ivan inimă de aur». De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun. (…)
Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele, iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!“, a spus Ivona, fiica lui Patzaichin.
Patzaichin a fost învelit în steagul României, cel pe care l-a purtat cu mândrie de atâtea ori la competițiile sportive. Pentru că era general, înmormantarea lui a fost cu onoruri militare. De 4 ori campion olimpic, Patzaichin a murit duminică la Spitalul Elias. El suferea de o boală incurabilă. Avea 71 de ani.
The post Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs emoționant la înmormântarea marelui canoist: „Tata a fost «Ivan inimă de aur»“ appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews și tion
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.