Flux-stiri

Greta Thunberg a fost arestată în urma protestelor de la finala Eurovision

  • Cântăreața israeliană Eden Golan a avansat în runda finală a competiției Eurovision, în ciuda controverselor și a protestelor pro-palestiniene care au avut loc în orașul gazdă, Malmo, Suedia.
  • Protestatarii, printre care și activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg, au solicitat excluderea Israelului din competiție, iar Thunberg a fost chiar arestată de poliția suedeză în timpul unui conflict cu ofițerii.
  • Deși participarea lui Golan la Eurovision a stârnit controverse și a atras măsuri sporite de securitate, ea a reușit să avanseze în finală, în timp ce tensionele politice și sociale continuă să planeze asupra evenimentului.

Cântăreața israeliană Eden Golan a avansat în runda finală a competiției de cântece Eurovision și va cânta sâmbătă mai târziu, în timp ce mii de demonstranți pro-palestinieni continuă să protesteze în orașul gazdă a evenimentului, Malmo, Suedia, cerând excluderea Israelului din competiția asupra Israelului. – Războiul Hamas, scrie Forbes.

Protestatarii, inclusiv activista suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg, s-au adunat de zile întregi la Malmo, cu mulțimi mari adunându-se sâmbătă înaintea finalei, pe fondul solicitărilor pentru expulzarea Israelului – iar Thunberg a fost arestat de poliția suedeză pe fondul unui conflict cu ofițerii sâmbătă după-amiază, a raportat BBC. .

Boicotările competiției au început chiar înainte de a începe.

Cântăreața israeliană Eden Golan a fost împinsă în centrul controversei internaționale în jurul războiului Israelului din Gaza, primind securitate grea și ar fi ordonat de securitate să rămână în camera ei de hotel atunci când nu concertează din motive de siguranță.

Golan, în vârstă de 20 de ani, a fost huiduită în mod repetat pe scenă în timpul repetițiilor generale și al spectacolelor formale, dar a câștigat totuși suficiente voturi după prestația ei de joi în semifinală pentru a avansa în finala de sâmbătă.

Artistul olandez Joost Klein a fost expulzat sâmbătă dimineață, după ce poliția suedeză a investigat „o plângere făcută de o femeie membru al echipei de producție” și, deși nu au fost depuse acuzații, „nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs”, potrivit organizatorului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune.

În SUA, finala Eurovision încep la ora 15.00. EDT. Va fi transmis în direct pe Peacock, iar în unele zone va fi transmis în direct pe canalul YouTube Eurovision.

Când a apărut știrea că participarea lui Klein la concurs era în curs de revizuire, a provocat speculații false că ar fi putut fi legat într-un fel de Golan.

Tensiunile au izbucnit la o conferință de presă la începutul acestei săptămâni, când Golan a fost întrebat dacă credea că prezența ei la eveniment a reprezentat o amenințare pentru siguranța celorlalți concurenți și i s-a spus de către un moderator că nu trebuie să răspundă la întrebare, făcându-l pe Klein să strige: „De ce nu?” Dar EBU a spus în declarația sa despre ieșirea lui Klein: „spre deosebire de unele rapoarte din presă și speculații din rețelele sociale, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației”.

20.000. La câți protestatari îi aștepta poliția suedeză la Malmo sâmbătă, potrivit Times of Israel.

Citește și

The post Greta Thunberg a fost arestată în urma protestelor de la finala Eurovision appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Zlătescu


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code