NEWSNET
Braking News Economice Flux-stiri Română

Guvernul Orban a decis interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru angajaţii de la stat

Lovitură de la Guvern în miez de noapte pentru milioane de români. Executivul a decis interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru angajaţii de la stat şi majorarea accizei la ţigări, potrivit Legii bugetului de stat pentru anul viitor. De asemenea, Guvernul a decis plafonarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi elimina mecanismului plăţii defalcate a TVA. În plus, se vor aloca două procente din PIB pentru Apărare.

Bugetul pentru anul viitor a fost construit pe creştere economică de 4 procente a PIB-ului şi un deficit de 3.6%.

Pentru a ţine cheltuielile în frâu, Guvernul a decis să majoreze acciza la ţigări de la 483 lei/1.000 ţigarete la 503 lei/1.000 ţigarete, de 1 ianuarie 2020. În plus, cumulul pensiei cu salariul pentru angajaţii din sistemul bugetar va fi interzis de la anul.

De asemenea, Executivul vrea ca valoarea indemnizaţiei de hrană să fie menţinută la nivelul acestui an şi să plafoneze indemnizaţiilor lunare ale demnitarilor la valoarea din decembrie 2019. În plus, plăta defalcată a TVA va fi eliminată. Apărarea va primi însă în continuare 2% din PIB.

ilie nastase arunca bomba dupa ce iohannis a decis sa retraga ordinul steaua romaniei persoanelor
Ilie Năstase aruncă bomba după ce Iohannis a decis să retragă ordinul „Steaua României” persoanelor condamnate: Altul care a furat șase case și nu e penal!
Guvernul estimează că anul viitor cheltuielile cu angajaţii din sistemul bugetar vor ajunge la 9.7 % din PIB, adică aproape 110 miliarde de lei, iar în 2021 vor scădea la 9.4 procente.

În plus, datoria publică va creşte cu 10 procente, de la 35% la 45%. Asta înseamnă în esenţă că Executivul va avea nevoie de Împrumuturi mai mari pentru reducerea deficitului şi plata salariilor, se arată pe antena3,ro .

(Visited 1 times, 1 visits today)

Hits: 10


Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii