Flux-stiri

,,La limita prezentului”, experimentul de 10 minute care te scapă de traume

  • Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume.
  • ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.
  • Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

Universitatea din Sydney a dezvoltat un sistem de terapie prin realitate virtuală ce ajută persoanele care au suferit diferite traume. În Australia, în 2020, unul din trei decese a avut cauză suicidul.

Realitatea virtuală devine tot mai utilă în terapie. ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.

Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

„La limita prezentului” are ca obiectiv ajutarea utilizatorilor în a fi ancorați în prezent și, implicit, în viitor. Cu deschidere, curiozitate și încredere. Astfel se încearcă oferirea unui sentiment de anticipație de fiecare dată când ușa se deschide și există un nou peisaj pe care să-l exploreze utilizatorul și să-l includă în lumea lor personală.

Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume. O companie numită Limbix a dezvoltat o serie de aplicații care pot fi folosite de pacienții care luptă cu anumite anxietăți.

Jon Sockell, fondator Limbix spune că: ,,În terapia cognitivă comportamentală există o tehnică numită terapia prin expunere. Ea reprezintă ideea de a-i da unei persoane ceea ce îi cauzează stresul. Un exemplu simplu ar fi ca atunci când ți-e teamă să conduci și nu poți să te urci la volan. „

The post ,,La limita prezentului”, experimentul de 10 minute care te scapă de traume appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code