Flux-stiri

Liderii G7, reuniți la Hiroshima, cer Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei şi să obțină o „pace durabilă” în Ucraina

  • Din Grupul G7 fac parte Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franţa şi Italia.
  • La summitul din Hiroshima participă şi lideri ai Uniunii Europene.
  • Administraţia de la Beijing a criticat atitudinea Grupului G7.

Liderii Grupului naţiunilor puternic industrializate (G7), reuniţi în oraşul japonez Hiroshima, au îndemnat China să exercite presiuni” asupra Rusiei şi să susţină o pace durabilă” în Ucraina, cerând, în acelaşi timp, Beijingului să evite militarizarea în zona Asia-Pacific, scrie Mediafax.

Cerem Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei pentru a opri agresiunea militară şi a-şi retrage imediat, total şi fără condiţii trupele din Ucraina. Încurajăm China să susţină o pace totală, corectă şi durabilă, pe baza integrităţii teritoriale, inclusiv prin dialogul direct cu Ucraina”, arată Declaraţia liderilor Grupului G7, citată de cotidianul Le Monde.

Din Grupul G7 fac parte Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franţa şi Italia. La summitul din Hiroshima participă şi lideri ai Uniunii Europene.

Suntem pregătiţi să facilităm relaţii constructive şi stabile cu naţiunea chineză, ţinând cont de importanţa dialogului sincer cu autorităţile chineze. Reafirmăm opoziţia faţă de activităţile chineze de militarizare în zona Asia-Pacific”, subliniază liderii G7.

Administraţia de la Beijing a criticat atitudinea Grupului G7. Ambasada Chinei din Japonia a transmis, vineri, îngrijorarea Beijingului în legătură cu acţiuni negative recente” ale Grupului G7 şi a îndemnat Preşedinţia niponă a organizaţiei să nu transforme summitul într-un spectacol politic” destinat contracarării naţiunii chineze.

Zelenski spune că pacea va fi mai aproape după această reuniune

Prezent la summitul Grupului G7 ca invitat special, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că pacea va fi mai aproape” după această reuniune. Japonia. G7. Întâlniri importante cu partenerii şi prietenii Ucrainei. Dezvoltarea securităţii şi a cooperării pentru victoria noastră. Pacea va fi mai aproape astăzi”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter.

Surse citate de cotidianul Financial Times au declarat că liderii Grupului G7 vor analiza o propunere de promovare a planului de pace elaborat de Ucraina în scopul opririi conflictului militar cu Rusia, iar Kievul ar vrea implicarea Chinei în această iniţiativă.

Citește și:

The post Liderii G7, reuniți la Hiroshima, cer Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei şi să obțină o „pace durabilă” în Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code