Flux-stiri

LIVE UPDATE. 263 de zile de invazie. Rusia și Iran pregătesc un acord pentru livrări de rachete balistice

  • Serviciul de informații militare al Ucrainei a anunţat sâmbătă, 12 noiembrie, că Moscova și Teheranul pregătesc proiectul de acord privind furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia.
  • Anterior, la 16 octombrie, Washington Post a relatat, citând oficiali americani și aliați neidentificați din domeniul securității, că Iranul pregătește primul transport de rachete Fateh-110 și Zolfaghar pentru Rusia.
  • De la începutul lunii octombrie, Rusia a folosit arme de fabricație iraniană pentru a lansa atacuri masive asupra infrastructurii critice din Ucraina.

Serviciul de informații militare al Ucrainei a anunţat sâmbătă, 12 noiembrie, că Moscova și Teheranul pregătesc proiectul de acord privind furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia, potrivit Kyiv Independent.

În această vară, Rusia a semnat un contract cu Iranul pentru furnizarea a aproximativ 1.750 de drone de două tipuri, Shahed și Mohajer. Primul lot, care a fost livrat Rusiei, a fost de aproximativ 350 de drone, iar al doilea de aproximativ 250” , a declarat Vadym Skibitskyi, reprezentant al Direcției de informații a Ministerului Apărării.

Anterior, la 16 octombrie, Washington Post a relatat, citând oficiali americani și aliați neidentificați din domeniul securității, că Iranul pregătește primul transport de rachete Fateh-110 și Zolfaghar pentru Rusia.

De la începutul lunii octombrie, Rusia a folosit arme de fabricație iraniană pentru a lansa atacuri masive asupra infrastructurii critice din Ucraina. Potrivit președintelui Zelenski, 30%-40% din sistemul energetic al țării a fost afectat de atunci.

Pe 7 noiembrie, Zelenski a declarat că Rusia va lansa probabil mai multe atacuri masive asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

În timp ce Moscova se aprovizionează cu arme din Iran, Ucraina a cerut în mod repetat aliaților să o ajute să-și consolideze apărarea aeriană.

Pentagonul a anunțat la 10 noiembrie autorizarea asistenței de securitate în valoare de până la 400 de milioane de dolari „pentru a răspunde nevoilor critice de securitate și apărare ale Ucrainei” .

Aceasta va include rachete pentru sistemele de apărare aeriană Hawk și patru sisteme de apărare aeriană Avenger. Purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Patrick Ryder, a confirmat pe 8 noiembrie că Ucraina a primit două sisteme de apărare aeriană NASAMS, care sunt deja folosite pe câmpul de luptă.

The post LIVE UPDATE. 263 de zile de invazie. Rusia și Iran pregătesc un acord pentru livrări de rachete balistice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code