Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 140 de invazie. Președintele Ucrainei se laudă cu „artileria modernă”, după ce armata sa a lovit un alt depozit de muniții rusești

ZelenskiZelenski

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat succesele artileriei moderne” donate de Occident, după ce armata sa a lovit marți un alt depozit de muniții rusești.
  • „Știm că soldații ruși se tem sincer de forțele noastre armate și știm acest lucru din interceptările conversațiilor lor”, a adăugat el.
  • Comentariile lui Zelenski au fost făcute după ce luni seară, în noaptea de luni spre marți, explozii au zguduit orașul Nova Kakhovka din regiunea Kherson.

UPDATE ORA 03:00

Navele încep să treacă prin Dunăre pentru a exporta cereale din Ucraina
Ministrul adjunct al infrastructurii, Iuriy Vaskov, a fost citat într-o declarație a ministerului:

„În ultimele patru zile, 16 nave au trecut prin gura de vărsare a râului Bistreț. Intenționăm să menținem acest ritm”.

Ministerul a precizat că cele 16 nave așteaptă acum să fie încărcate cu cereale ucrainene pentru a fi exportate pe piețele externe, în timp ce alte peste 90 de nave își așteaptă rândul în canalul Sulina din România.

Doar patru nave au putut fi primite pe zi pe ruta Sulina, a spus el, în timp ce era necesară o rată de opt pe zi. Dar Ucraina negociază cu colegii români și cu reprezentanții Comisiei Europene despre creșterea ratei de traversare, a adăugat el.

În cazul în care aceste condiții ar fi îndeplinite și odată cu deschiderea Bistrețului, el a spus că Ucraina se așteaptă ca această congestie de nave să se încheie într-o săptămână și ca exporturile lunare de cereale să crească cu 500.000 de tone.

UPDATE ORA 02:00

Slava Vakarchuk, războinicul rock al Ucrainei: „Trebuie să fim furioși”.

Slava Vakarchuk este solistul trupei Okean Elzy, cea mai populară formație rock din Ucraina.

Când a început războiul, s-a înrolat în armată, dar i s-a ordonat să meargă să cânte în schimb.

Trupa este masiv populară în Rusia și în alte țări din fosta Uniune Sovietică, dar a interpretat întotdeauna cântece în limba ucraineană.

Vechiul lor hit Bez boyu, care promite să nu se predea fără să lupte, a devenit un imn neoficial al rezistenței ucrainene.

Okean Elzy se află în prezent într-un turneu internațional, menținând lupta țării lor în mintea fanilor de pretutindeni.

UPDATE ORA 01:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a avertizat că Europa ar trebui să se pregătească pentru întreruperea aprovizionării cu gaz din Rusia, în timp ce forțele sale armate încearcă să respingă atacurile rusești în nord-estul și estul țării.

Avertismentul lui Zelenski cu privire la aprovizionarea cu energie vine după ce Rusia a suspendat livrările de gaze către Germania prin conducta Nord Stream 1 pentru întreținerea anuală de vară. Întreținerea planificată a gazoductului a alimentat temerile că Rusia ar putea prelungi lucrările și ar putea întârzia și mai mult livrările de gaz către Germania.

În altă ordine de idei, operațiunile de căutare și salvare continuă în Chasiv Yar din Donețk, în urma unui atac catastrofal cu rachete rusești asupra unei clădiri rezidențiale din oraș. La momentul redactării acestui articol, se știe că 33 de persoane, inclusiv un copil, au murit în urma atacului.

Zelenski a respins afirmațiile potrivit cărora Rusia a luat o „pauză operațională” în ultima săptămână, afirmând că, din perspectiva Ucrainei, ostilitățile au continuat ca și până acum, iar forțele sale „resping asalturile în diferite direcții”.

Știre inițială

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat succesele artileriei moderne” donate de Occident, după ce armata sa a lovit marți un alt depozit de muniții rusești.

„Ocupanții au simțit deja foarte bine ce este artileria modernă și nu vor avea o ariergardă sigură nicăieri pe teritoriul nostru, pe care l-au ocupat”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn. „Ei au simțit că operațiunile cercetașilor noștri pentru a-și proteja Patria sunt cu mult mai puternice decât oricare dintre „operațiunile lor speciale.”

„Știm că soldații ruși se tem sincer de forțele noastre armate și știm acest lucru din interceptările conversațiilor lor”, a adăugat el.

Comentariile lui Zelenski au fost făcute după ce luni seară, în noaptea de luni spre marți, explozii au zguduit orașul Nova Kakhovka din regiunea Kherson. Un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat explozii puternice și o imensă minge de foc care a luminat cerul nopții.

Serhiy Khlan, un oficial care este membru al consiliului regional Kherson, a declarat pe Facebook: „În Nova Kakhovka minus un depozit de muniție rusească. Au adus, au adus, au adus, au depozitat și acum au artificii pe timp de noapte”.

În ultimele săptămâni, Ucraina a folosit sisteme de rachete cu launsare multiplă HIMARS, donate de SUA, precum și alte arme de fabricație occidentală, pentru a viza depozitele de muniție rusești, aflate adânc în interiorul teritoriului controlat de Moscova.

The post LIVE UPDATE. Ziua 140 de invazie. Președintele Ucrainei se laudă cu „artileria modernă”, după ce armata sa a lovit un alt depozit de muniții rusești appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code