Flux-stiri

Marcel Ciolacu și miniștri din cabinet merg miercuri în Ucraina. Premierul se va întâlni cu Zelenski, premierul Shmyhal şi cu preşedintele Radei Supreme

  • Marcel Ciolacu și miniștri din cabinet merg miercuri în Ucraina.
  • Ciolacu: Sunt foarte mulţi români, de etnie română, care participă la războiul din Ucraina.
  • Premierul României se va întâlni cu Zelenski, premierul Shmyhal şi cu preşedintele Radei Supreme.

De pe frontul din Orientul Mijlociu, pe cel de lângă granița noastră. Astăzi are loc o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei, la Kiev, conform mai multor surse politice. Din partea României vor participa miniştrii Apărării, Energiei, Sănătăţii, Economiei şi Agriculturii, precum şi secretari de stat de la ministerele Afacerilor Interne şi Transporturilor. Ciolacu a precizat că s-a ajuns la un compromis cu autorităţile ucrainene privind drepturile românilor din această ţară.

Ciolacu se va întâlni cu Zelenski, premierul Shmyhal şi cu preşedintele Radei Supreme. Ciolacu a promis înainte de vizită că va veni cu detalii despre drepturile românilor din Ucraina, spunând că vor fi similare cu cele ale ucrainenilor din România. Premierul României va discuta despre parteneriatul strategic stabilit între Zelenski și Iohannis la București, iar dacă documentul este gata, acesta ar putea fi semnat.

În același timp, transportul cerealelor va fi discutat. România s-a angajat să crească calitatea infrastructurii și să se ajungă la 4 milioane tone pe lună de cereale care vor trece prin România, dar și măsurile de securitate în zonă. Când a fost la București, președintele Zelenski a spus că s-a discutat un plan în trei puncte pentru siguranța transportului pe Dunăre.

Citește și

The post Marcel Ciolacu și miniștri din cabinet merg miercuri în Ucraina. Premierul se va întâlni cu Zelenski, premierul Shmyhal şi cu preşedintele Radei Supreme appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code