Economice

Medalie de aur pentru vinul organic produs de Domeniul Bogdan

Primordial este rezultat al colaborării oenologului francez cu antreprenorul român Bogdan Mihalcea, cel care a pus pe picioare Domeniul Bogdan, arată un comunicat de presă al producătorului.

„Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar şi istorie, cultura şi povestea unui popor. Aşa s-a nascut Primordial. În sticla aceasta veţi descoperi o lume fascinantă, cu o tradiţie de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei“, declara în urmă cu câțiva ani cel supranumit „antrenorul viticultorilor”, Phillipe Cambie.

Domeniul Bogdan, primul producător din România care practică viticultură biodinamică, este afacerea unui antreprenor român, Bogdan Mihalcea, care a dorit să creeze vinuri naturale de excepție. Domeniul produce anual 350.000 litrii de vin iar 10% din producţia anuală  este exportată.

Viile sale au fost plantate în anul 2011, pe 154 ha situate în ţinutul dintre Dunăre şi Marea Neagră, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C., în apropiere de satul Peștera, zonă cu tradiție în cultivarea strugurilor încă din antichitate.

Respectând principiul că un vin foarte bun provine numai din struguri de foarte bună calitate,  antreprenorul a decis să cultive întreaga suprafață după principiile agriculturii biodinamice. Astfel a luat ființă prima fermă viticolă biodinamică din România, care în anul 2016 a obținut Certificarea de Ecologic a Domeniului Bogdan, de la Austria Bio Garantie, Organism de Inspecție si Certificare activ încă din 1994. În prezent, certificarea este garantată de Ecocert, iar începând cu anul 2022 Domeniul Bogdan este în curs de certificare Demeter.

Sistemele de certificare biodinamică sunt private și în concurență, dar pe lângă obținerea certificatului de apartenență la regimul agricol organic (certificarea organic sau bio) reglementat la nivel comunitar și internațional, în cazul “vinurilor biodinamice®” există și evaluarea organoleptică. Aceasta certifică și faptul că vinul este corect echilibrat și bun.

Calitatea vinurilor a primit recunoaștere internațională la unele dintre cele mai importante concursuri din domeniu: Millesime Bio, Chardonnay du Monde, Premiile Internaționale Decanter, Concursul Internațional de la Bruxelles, The organic Masters.

Gilbert & Gaillard este unul dintre ghidurile cheie ale vinurilor din Franța de mai bine de două decenii. Au fost publicate până în prezent peste 50 de ediții ale ghidului, cele mai recente ediții fiind în franceză, engleză, chineză și japoneză. Toate vinurile evaluate de echipa Gilbert & Gaillard sunt degustate în orb și notate pe o scară de 100 de puncte, populară la nivel internațional.

Sursa: economica.net


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code