stiinta

Microbii din intestin ar putea fi responsabili pentru poftele alimentare

O nouă cercetare a Universității din Pittsburgh, efectuată pe șoareci, arată pentru prima dată că microbii din intestinele animalelor influențează ceea ce acestea aleg să mănânce, producând substanțe care stimulează pofta pentru diferite tipuri de alimente.

„Cu toții avem aceste impulsuri”, a declarat Kevin Kohl, profesor asistent în cadrul Departamentului de Biologie din cadrul Școlii de Arte și Științe Kenneth P. Dietrich.

„Lucrarea noastră arată că animalele cu diferite compoziții de microbi intestinali aleg diferite tipuri de diete”.

Astfel, Kohl și cercetătorul său postdoctoral Brian Trevelline, în prezent la Universitatea Cornell, au administrat unui număr de 30 de șoareci care nu aveau microbi intestinali, un cocktail de microorganisme provenite de la trei specii de rozătoare sălbatice cu diete naturale foarte diferite.

Microbiomul ne influențează dieta

Cei doi au descoperit că șoarecii din fiecare grup au ales alimente bogate în nutrienți diferiți, demonstrând că microbiomul lor le-a schimbat dieta preferată. Cercetătorii și-au publicat lucrările în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ideea că microbiomul ne afectează comportamentul nu este o noutate pentru oamenii de știință. Instinctul și creierul sunt într-o permanentă legătură, anumite tipuri de molecule acționând ca intermediari. Aceste produse secundare ale digestiei semnalează că am mâncat suficient sau că avem nevoie de anumite tipuri de nutrienți.

În plus, microbii din intestin pot produce unele dintre aceste molecule, putând deturna această linie de comunicare și schimba sensul mesajului în beneficiul lor.

„Triptofanul este un aminoacid esențial care este comun în curcan, dar este produs și de microbii intestinali. Când ajunge la creier, este transformat în serotonină, care este un semnal important pentru a ne simți sătui după masă”, a declarat Trevelline, potrivit EurekAlert. „În cele din urmă, aceasta este transformată în melatonină, care ne face să ne simțim somnorși”.

Legătura dintre intestin și creier

În studiul lor, Trevelline și Kohl au arătat, de asemenea, că șoarecii cu microbiome diferite aveau niveluri diferite de triptofan în sânge, chiar înainte de a li se oferi opțiunea de a alege diete diferite – iar cei care aveau mai multă moleculă în sânge aveau, de asemenea, mai multe bacterii care o pot produce în intestin.

„Există probabil zeci de semnale care influențează comportamentul alimentar de zi cu zi. Triptofanul produs de microbi ar putea fi doar un aspect al acestora”, a spus el.

Cu toate acestea, studiul stabilește un mod plauzibil prin care organismele microscopice ar putea modifica ceea ce dorim să mâncăm – este unul dintre puținele experimente care demonstrează o astfel de legătură între intestin și creier.

„Cu toate acestea, s-ar putea ca ceea ce ați mâncat cu o zi înainte să fie mai important decât microbii pe care îi aveți”, a spus Kohl. „Sunt în mod constant uimit de toate rolurile pe care descoperim că microbii le joacă în biologia umană și animală”, a concluzionat acesta.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Microbiomul intestinal, îmbogățit cu bacterii asociate cu pierderea în greutate în dieta mediteraneană

Microbii din intestine, sau microbiomul, ar putea fi responsabili pentru obezitate

Cercetările arată o legătură între deficiența microbiomului intestinal și tulburarea de spectru autist

Un microbiom neobișnuit, identificat în cazul unor pacienți care suferă de hemoragii cerebrale

Articolul Microbii din intestin ar putea fi responsabili pentru poftele alimentare apare prima dată în Descopera.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, pastor coordonator in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code