Stiri din Austria

Nerespectarea indicatorului IG-L pe autostrăzile din Austria vă poate aduce amenzi de peste 2.000 de euro

Nerespectarea indicatorului IG-L pe autostrăzile din Austria. Această prevedere este bine cunoscută de automobiliștii austrieci. Aceasta se referă la limitele de viteză cu abrevierea suplimentară “IG-L”. Este vorba de “Immissionsschutzgesetz-Luft” (Legea privind controlul poluării aerului), o lege federală austriacă care are ca scop reducerea emisiilor poluante provenite, printre altele, de la autovehicule.
Pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv, au fost introduse limite de viteză variabile pe secțiuni de autostrăzi și drumuri naționale. Acestea devin active în cazul unei poluări crescute.

Citiți și: Amenzi de circulație în Austria! Ce infracţiuni sunt înscrise în registrul permiselor şi sancţiuni

Nerespectarea indicatorului IG-L pe autostrăzile din Austria

Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă.

Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Ministerul Mediului a majorat gama de sancțiuni pentru depășirea vitezei în zonele IG-L. De atunci, se poate aplica o sancțiune administrativă de până la 90 de euro pentru depășirea unei astfel de limite de viteză cu până la 30 km/h. Însă, puteți pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro. Aşadar, atenţie mare, austriecii nu se joacă atunci când vine vorba de mediu.

Stațiile de măsurare a calității aerului operate de către provinciile federale transmit nivelurile respective de poluare către ASFINAG. Valorile măsurate sunt combinate cu diverși parametri (date de trafic, vreme). Activarea sau nu a limitei de viteză depinde de algoritmii și de valorile limită specificate de provincia federală respectivă.

În Tirol, limita de viteză pentru autoturisme pe A12 și A13, dependentă de trafic și de emisii, a fost transformată într-o limită permanentă de 100 km/h.

Unde există limite de viteză conform IG-L?

Limitele de viteză bazate pe IG-L sunt stabilite de guvernatorul provinciei federale respective. În prezent, acestea există pe secțiuni de autostrăzi și autostrăzi din Tirol, Salzburg, Stiria, Austria Superioară și Carintia, pe o lungime totală de peste 400 de kilometri.

Vehiculele cu propulsie pur electrică, precum și vehiculele cu tehnologie cu pile de combustie pe bază de hidrogen sunt exceptate de la limitele de viteză IG-L pe autostrăzi și drumuri naționale. Scutirea a fost decisă la sfârșitul anului 2018. Are ca scop, printre altele, să ofere un stimulent suplimentar pentru consolidarea electromobilității în Austria. Vehiculele hibride trebuie să respecte în continuare limita de viteză.

Cerințe pentru scutire

Scutirea de la limitele de viteză IG-L se aplică doar vehiculelor care au o plăcuță de înmatriculare cu litere verzi. Aceasta poate fi solicitată din aprilie 2017 pentru vehiculele cu propulsie pur electrică, dar nu este obligatorie.

Cei care doresc pot lăsa plăcuța de înmatriculare cu litere negre pe mașina lor electronică. În acest caz, însă, trebuie să respecte limita de viteză indicată, la fel ca vehiculele cu motor cu ardere internă.
Scutirea pentru vehiculele electrice se aplică doar pe porțiunile de drum unde semnele de circulație atrag atenția asupra acesteia.

Prin urmare, atâta timp cât nu au fost amplasate semne corespunzătoare, limitele de viteză decretate pe baza IG-L se aplică tuturor vehiculelor. Indiferent de tipul de propulsie și de numărul de înmatriculare.

surse: autorevue.at, ris.bka.gv.at, ZiarulRomanesc.at

Postarea Nerespectarea indicatorului IG-L pe autostrăzile din Austria vă poate aduce amenzi de peste 2.000 de euro a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code