Juridice Stiri din Austria

O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!

O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!

„Ajutorul pentru familie” este corespondentul în dreptul austriac al așa-zisei „alocații pentru copii”. În timp ce în România, alocația este un drept al minorului. Ajutorul pentru familie este un sprijin al statului acordat familiilor pentru acoperirea costurilor legate de creșterea copiilor.

Avocatul general al UE, Richard de la Tour, e în sfârșit categoric. Cei care vin din alte țări UE și muncesc pe teritoriul austriac vor trebui să poată primi aceleași beneficii și scutiri de impozite ca și lucrătorii austrieci din Austria. Acest lucru indiferent de locul în care se află copiii.

Cetățenii UE care au copiii în afara Austriei vor primi ALOCAȚIE ÎNTREAGĂ

Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE

Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE

Este o mare victorie, s-a făcut dreptate și pentru românii austrieci!

Justificarea raportului favorabil ar fi că toți muncitorii din țări ale UE contribuie la finanțarea sistemului social austriac în aceeași măsură ca și angajații austrieci, a susținut oficialul european, citat de cotidianul vienez oe24.

Potrivit unui raport al Curții Europene de Justiție (CEJ), indexarea alocațiilor familiale încalcă legislația UE. Comisia UE a depus pentru această speță o plângere la CEJ în luna mai 2020. Un verdict obligatoriu în acest sens va urma.

Austria a introdus în urmă cu trei ani un mecanism de indexare a cuantumului prestațiilor familiale, creditelor fiscale pentru copii și a altor beneficii fiscale pentru familie pentru cetățenii UE care lucrează în Austria, dar ai căror copii locuiesc în străinătate.

Aceasta avea scopul de „a ajusta alocația familială la costurile reale de trai ale copiilor care locuiesc în alte țări UE decât Austria”.

Contrazicând astfel reglementările UE privind libera circulație a lucrătorilor, fiind discriminatoriu, potrivit mass-mediei austriece.

un articol de dr. Alex Todericiu, Viena

The post O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE! appeared first on Ziarul Romanesc Austria.

Sursa acestui editorial informativ în știri, este ziarulromanesc.at, știre pe care o preluăm.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

(Visited 12 times, 1 visits today)
Avatar
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code