Flux-stiri

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței după o călătorie în Nigeria

variola maimuțeivariola maimuței

  • Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Anglia.
  • Persoana s-a întors recent din Nigeria, fiind suspectă că din acel loc s-a infectat.
  • Variola maimuței provoacă o erupție cutanată, care poate fi extrem de pruriginoasă, care se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă.

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței, a anunțat Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA). Pacientul a călătorit recent din Nigeria, unde se crede că a contractat infecția, înainte de a călători în Marea Britanie, a precizat UKHSA.

Persoana primește îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, Londra. Variola maimuței este o infecție virală rară care nu se răspândește cu ușurință între oameni, dar poate fi transmisă atunci când cineva se află în contact strâns cu o persoană infectată.

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, a precizat UKHSA. Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Erupția se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care ulterior cade.

Virusul poate pătrunde în organism prin piele ruptă, prin tractul respirator sau prin ochi, nas sau gură. De asemenea, se poate răspândi prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțele, șobolanii și veverițele, sau prin obiecte contaminate de virus, cum ar fi așternuturile și hainele.

The post O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței după o călătorie în Nigeria appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code