NEWSNET Evangelical Social Network
Editoriale Flux-stiri Juridice

Opinie justă a Adrianei Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș

 

Cu acordul excelenței sale, doamna judecător Adriana Stoicescu președintele Tribunalului Timiș, publicăm această opinie justă și clară a ceea ce se petrece astăzi cu Justiția din România. În vreme ce noapte de noapte clanuri de proxeneți încep să populeze străzile cu femei obligate, noapte de noapte pe fiecare drum forestier din Carpați coboară mașini încărcate cu lemn din defrișare, drogurile ajung să fie obișnuință pentru că infractorii au penetrat bine sistemul de stat și chiar au partid puternic acum, în acest context în care justiția parcă doarme, avem o opinie și un semnal de alarmă de la Președintele Tribunalului Timiș, opinie pe care o redăm mai jos, mulțumind doamnei Adriana Stoicescu pentru acest mesaj:

Intr-un dispret total la adresa justitiei si a noastra, a tuturor magistatilor onesti, ministul justitiei din Absurdistan a prezentat ieri viziunea echipei sale pentru urmatorul cincinal de impliniri marete.
Un aspect este noul avant al luptei anticoruptie.
Dar ce facem cu lupta impotriva traficului de droguri? A, ma scuzati, tocmai ce doriti sa dezincriminati consumul. De abia astept sa vad, post pandemie, cluburile de fite pline cu traficanti, senini consumatori “decat”.
Dar cu traficul de minori ce facem? A, tocmai ce ati dorit sa scadeti limitele de pedeapsa pentru pedofili si violatori, dar ciumata de Curte Constitutionala s-a opus orientarii europene.
La fiecare termen de judecata in boxa sunt cel putin doi inculpati cercetati pentru infractiuni sexuale cu minori, dar nu-i problema, nu-i asa?
Cu traficul de migranti mai luptam? Desigur ca nu.
In conditiile in care coana “Evropa” vrea culoare pentru migranti, de-abia astept zilele in care vom fi scosi din productie si, cu obrajii imbujorati de emotie, vom fi incolonati si dusi pe strazi sa uram bun venit unui nou lot de migranti amarati, bine imbracati si cu telefoane moderne, care vor implini visul de veacuri al Europei, acela de a deveni califat.
Am suparat tare oranduirea.
Noi, judecatorii… ne-am cam luat nasul la purtare.
Probe inlaturate pe motiv de SRI, propuneri de arestare respinse, achitari pe banda rulanta.
Asa nu se mai poate. Trebuie un nou avant al luptei anticoruptie. Sa ne intoarcem la practicile sanatoase: catuse, arestari televizate.
Cand va trag de urechi stapanii, le povesteste cineva despre infractoarea cu ceas cu cuc? Despre judecatorul CEDO umilit si sfartecat public? Despre lotul de judecatori de la Inalta Curte, tinut pe tusa 4 ani, ca mai apoi sa fie achitat?
Despre judecatorii care tocmai au fost despagubiti pe motiv de interceptarie nelegale?
A, nu? Dar vorbim despre coruptia imensa din sistem pentru care numarul de procurori din SIIJ este insuficient, motiv pentru care trebuie sa o desfiintam.
Cat de penibili putem fi? Cat de tare dispretuim adevarul si dreptatea incat sa ne dorim umilirea judecatorilor?
Cand am vorbit despre politisti burtosi, am adus atingere independentei justitiei.
Cand ministrul vorbeste despre gafele unei sectii, ca temei pentru desfiintare, este in regula. Cand promite ca vor fi trimise multe dosare in instanta, atentionand indirect procurorii, este in regula.
Vreti din nou procurori cu 4 ani vechime care sa cerceteze judecatori cu 20 de ani vechime.
Vreti judecatori care sa se uite peste umar cand scriu minute.
Vreti ca ministrul justitiei sa poate sesiza inspectia judiciara ori de cate ori un judecator nu se inscrie in linia partidului.
Vreti o justitie politizata pe fata
De fapt, vreti justitia voastra.
Dar, stiti ceva? Nu e a voastra, cum nu e nici a noastra.
E a amaratului asta de popor, care merita ceva mai mult.
Nu o sa tac.
Ca sa fiu in ton cu vremurile, din mormant ma voi intoarce si voi urla la voi. Voi spune adevarul si voi pune degetul acolo unde va doare.
Si nu va vom lasa sa va bateti joc de noi.
Adriana Stoicescu
am consemnat, Marius Leontiuc – senior editor
(Visited 79 times, 1 visits today)

Hits: 121


Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall
http://www.leontiucmarius.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii