Flux-stiri

Până la jumătate dintre muncitorii din ţări din afara UE ar putea pleca din România în căutarea unor salarii mai bune

  • Companiile au „importat” forță de muncă din afara UE.
  • Piața forței de muncă din România are nevoie de oameni.
  • Intrarea totală în Schengen poate însemna plecarea unor muncitori străini.

Intrarea totală a României în Schengen, adică deschiderea frontierelor aeriene, terestre şi navale, ar putea veni cu plecarea în masă a forţei de muncă venite în ţară din statele din afara Uniunii Europene, cred specialiştii în resurse umane de pe piaţa locală, scrie Ziarul Financiar. În acest moment lucrează peste 120.000 de muncitori din afara Uniunii Europene.

„Avem 120.000 de angajați din afara UE. Noi avem un contingent anual, adică în fiecare an, companiile din România au voie să aducă maxim 100.000 de angajați, acesta a fost contingentul din ultimii ani. Capacitatea de procesare de la imigrări nu e mai mare, deci nu pot fi aduși mai mulți de atât. Aceștia sunt aduși pe o perioadă limitată. Ei primesc un aviz de muncă și după o vreme se întorc în țara lor”, a explicat Răzvan Botea, editor la ZF, la Aleph News.

Citește și

The post Până la jumătate dintre muncitorii din ţări din afara UE ar putea pleca din România în căutarea unor salarii mai bune appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code