Flux-stiri

Pfizer a anunțat retragerea de pe piață a unor medicamente care ar crește riscul de cancer

  • Compania Pfizer a emis o retragere de pe piață pentru medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale distribuit sub trei denumiri, potrivit companiei.
  • Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care poate duce la probleme cardiovasculare potențial periculoase, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.
  • Pfizer a recomandat pacienților care iau acest medicament să se consulte cu medicul lor cu privire la opțiuni alternative de tratament.

Compania Pfizer a emis o retragere de pe piață pentru medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale distribuit sub trei denumiri, potrivit companiei, informează CNN.

Accuretic și cele două versiuni generice ale companiei Pfizer, distribuite de Greenstone – comprimate de quinapril și hidroclorotiazidă și comprimatele de quinapril HCl/hidroclorotiazidă – sunt cele care vor fi retrase.

Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care poate duce la probleme cardiovasculare potențial periculoase, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Retragerea este voluntară și provine din cauza faptului că tabletele conțin niveluri mai ridicate de nitrozamine, care prezintă un risc de cancer, deși Pfizer a declarat într-un comunicat de presă că „nu există niciun risc imediat pentru pacienții care iau acest medicament”.

Compania a precizat că nu are cunoștință de niciun raport cu privire la efecte adverse rezultate în urma utilizării medicamentelor și a adăugat că produsele au un profil de siguranță stabilit de mai bine de 20 de ani, potrivit comunicatului.

Pfizer a recomandat pacienților care iau acest medicament să se consulte cu medicul lor cu privire la opțiuni alternative de tratament.

Hipertensiunea arterială este o problemă în creștere: numărul persoanelor de peste 30 de ani cu această afecțiune s-a dublat în ultimii 30 de ani, potrivit unui studiu din 2021.

The post Pfizer a anunțat retragerea de pe piață a unor medicamente care ar crește riscul de cancer appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews


Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Mihai Vidjean - autor articole Absolvent Comunicare si Jurnalism, profesor „Științe și metode de investigare jurnalistică office@ziardestiri.ro
https://ziardestiri.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code