Prințul William pare să dezaprobe turismul spațial, susținut de unii dintre cei mai importanți miliardari din lume, relatează CNBC.
Vorbind pentru BBC, William a spus: „Am văzut că toată lumea încearcă să pună la punct turismul spațial … avem nevoie de unele dintre cele mai mari creiere și minți din lume să încerce să repare această planetă și nu să încerce să găsească următorul loc unde să mergem să trăim”.
Comentariile Ducelui de Cambridge – care au fost difuzate integral joi – au fost făcute în aceeași săptămână în care actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a ajuns în spațiu într-o capsulă a Blue Origin, compania lui Jeff Bezos.
Față în față cu Bezos, după ce s-a întors pe Pământ, Shatner a spus „Ceea ce mi-ați oferit este cea mai profundă experiență pe care mi-o pot imagina. Sunt atât de plin de emoție în legătură cu ceea ce tocmai s-a întâmplat”. Bezos însuși a întreprins un zbor spațial pe 20 iulie.
La 11 iulie, o navă spațială Virgin Galactic care îl transporta, printre alții, pe miliardarul Richard Branson, a efectuat un zbor la limita spațiului. Un alt miliardar implicat în acest sector este Elon Musk, prin intermediul companiei SpaceX.
Deși aceste companii au generat o cantitate semnificativă de publicitate și interes, se pare că prințul nu va apela prea curând la serviciile lor.
Prințul William afirmă că nu i-ar plăcea să fie turist spațial
William a fost întrebat de BBC dacă i-ar plăcea să fie turist spațial într-o zi. „Nu mă interesează absolut deloc să merg atât de sus”, a răspuns prințul, care a adăugat că există o „întrebare fundamentală” legată de amprenta de carbon a unor astfel de călătorii.
Bezos însuși a abordat preocupările legate de tipurile de eforturi în care sunt implicate acum firme precum Blue Origin.
Într-un interviu acordat CNN în iulie, înainte de călătoria sa, i s-a spus că astfel de zboruri în spațiu sunt numite de critici „plimbări de plăcere pentru cei bogați” și că timpul, banii și energia ar trebui să se concentreze asupra problemelor de pe Pământ.
„Ei bine, eu zic că au în mare parte dreptate”, a răspuns el. „Trebuie să le facem pe amândouă … avem o mulțime de probleme aici și acum pe Pământ și trebuie să lucrăm la acestea, și trebuie să privim întotdeauna spre viitor – am făcut întotdeauna asta ca specie, ca civilizație. Trebuie să le facem pe amândouă”.
Ducele de Cambridge nu este singurul membru al familiei regale britanice care își exprimă opiniile cu privire la mediu. În septembrie 2020, tatăl său, prințul Charles, a cerut un „plan de tip Marshall pentru natură, oameni și planetă”.
La începutul acestei săptămâni, Charles a declarat pentru BBC: „Vechiul meu Aston Martin, pe care îl am de 51 de ani, funcționează, dacă vă vine să credeți, cu surplus de vin alb englezesc și zer din procesul de prelucrare a brânzei”.
Articolul Prințul William este în dezacord cu miliardarii angajați în cursa spațială apare prima dată în Descopera.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor
Împotriva articolelor redacției noastre, persoanele nemulțumite pot formula Contestație în termen de 10 zile de la publicarea articolului, la judecătoria Orășenească nr. 1 München Bayern Deutschland, in conformitate cu Legea federală Germană. Considerăm că nu se pot formula acțiuni la instanțele din România deoarece nici o persoană care activează în trustul nostru nu poate fi extrasă de sub jurisdicția federală germană. Considerăm că redacția noastră nu răspunde în fața autorităților din România ci doar celor federale sau civile germane. deoarece legea română nu are efecte de extraneitate asupra redacției chiar dacă subiectul știrilor face obiectul unor evenimente sau persoane din România și sunt scrise în limba română. Limba română nu este izvor de extraneitate a legii.